witam,
no wlasnie jak wyregulowac to cudo dzis probowalem ale nie bardzo mi sie udalo :)
musze wyregulowac bo psika mi po calym dachu i tylnej klapie :D
Printable View
witam,
no wlasnie jak wyregulowac to cudo dzis probowalem ale nie bardzo mi sie udalo :)
musze wyregulowac bo psika mi po calym dachu i tylnej klapie :D
W takim razie ktoś "szybko" jeździł. :) Jeżeli ustawisz zbyt nisko, to na autostradzie będziesz chlapał po podszybiu.
A ja mam do tego jeszcze podobne pytanko czy spryskiwacze na lampy pryskają za każdym razem bo na płyn nie wyrabiam :P
Zgodnie z instrukcją - tak, za każdym razem, o ile są włączone światła.
ale w FiatECUscan idzie ich wyłączyć.
Napiszesz coś więcej, gdzie tego szukać? Pierwszy raz o tym słyszę...
Panowie temat o spryskiwaczach juz byl gdzie bylo to jasno opisane, odbiegamy od własciwego tematu.
Ja tez jestem ciekaw w jaki sposób regulować spryskiwacze szyby przedniej, prosze o sugestie.
Ja również podłączam się do prośby - mi dysze musiały przestawić się po zimie, pod wpływem śniegu/lodu... Część płynu leci na dach i tylną szybę, co przy jeździe z niewielkimi prędkościami powoduje zacieki :/
Zdrowia!
Czarek
Ja zaglądałem do swoich i regulacji nie mam musiałem podłożyć gąbkę żeby lały niżej :(
Nie da się regulować spryskiwaczy, są na sztywno.
U mnie pryskaja beznadziejnie.. na postoju (np. na swiatlach) ladnie na cala szybe, ale jak tylko rusze to pryskaja za nisko i tylko dolna polowa szyby jest wytarta, niezaleznie od predkosci :/
A już tak w temacie spryskiwaczy... czy u Was pryskają strumieniem? Bo strumień mam tylko z tyłu, natomiast z przodu robi mi "mgłę" która i tak wali mi po całej szybie.
Dokładnie tak jak piszesz
u mnie tez mgla:) wiec nie narzekam
Mam identyczny problem ze spryskiwaczami. Przy niewielkich prędkościach miast po szybie przedniej to leją po dachu i tylnej. Muszę się mocno rozpędzić, tak ponad 50km/h, a w Polsce to niełatwe i tak jeżdżę z u*****ą szybą :D
Tak się zastanawiam czy to nie zostało zmienione po lifcie. Czy nie prościej "złapać" nowe dysze? Nie jest to chyba wielki wydatek.
Tez mi sie wydaje. ze dysze sa do wymiany ...
Jak to jest, rzeczywiście nie da się regulować spryskiwaczy? Szukałem dzisiaj jakiejś śrubki dookoła, od spodu i nic. A leje tak, że za samochód leci i pryska szybę tym, którzy za mną stoją :D Jedyne co zauważyłem, to to że są na sztywno, ale rzeczywiście nie da ich regulować? :eek:
No bo tak to jest ze na postoju leje do góry a w zasadzie za Ciebie, żeby podczas jazdy lało na szybę. Gdybyś miał ustawione tak żeby lały na szybę gdy auto stoi, podczas jazdy miałbyś spryskane wycieraczki conajwyzej, tak działa pęd powietrza.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Z tym pędem powietrza to bez przesady. We wszystkich samochodach jakie miałem dało się regulować dysze i zawsze udawało się znaleźć kompromis dla dobrego pryskania przy używanych prędkościach. We wszystkich prócz alfy. :/ To samo z pasami- dlaczego nasze 9- tki nie mają regulacji wysokości?
Rozumiem, z tym że tak jak juhass napisał, w innych samochodach zawsze miałem ten "kompromis" i czy miasto czy autostrada zawsze dało rade spryskać :P no trudno, da się przyzwyczaić, jak będę chciał spryskać szybę to sobie będę miejsce zostawiał żeby się rozpędzić :D