Hej,
czy ktoś z Was przerabiał kolektor ssący (usunięcie klap) w 159 we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak, to gdzie?
Printable View
Hej,
czy ktoś z Was przerabiał kolektor ssący (usunięcie klap) w 159 we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak, to gdzie?
http://kolektorycdti.pl/
może tu będzie okej??
sam jestem ciekawy, gdzie można ogarnąć ten temat w pobliżu.
Usunięcie klap zrobi każdy ogarnięty zakład zajmujący się głowicami – w kolektorze trzeba zaspawać dziury po klapach i splanować powierzchnię styku z głowicą.
Żeby wyjąć kolektor trzeba rozpiąć rozrząd i wymienić przynajmniej sam pasek – do tego już odpowiedniej wiedzy i sprzętu. Więc szukaj kogoś pod tym kątem i ta osoba powinna całkowicie ogarnąć temat.
kolektorycdti to zagorzały przeciwnik usuwania klap wirowych - on ma swój patent na ulepszenie klap, u mnie na razie się sprawdza.
Ciezko tak samemu kogoś znalezc. Temat chyba trudny- wiec najlepiej kogos z polecenia. Wiem ze Tomek.KRK napewno to zrobi ale jest do niego kawałek..
Odezwałem się do kolektorycdti kilka dni temu i czekam na informację czy taka usługę wykonują - jak dostanę od nich info to się nią z Wami podzielę.
Jeśli chodzi o osoby z polecenia to z mojej strony wybrałbym się do Gliwic (cinsoft.pl) - tylko warunek jest taki, że należy zostawić autko z rana i odbieramy go następnego dnia. Robiłem tam usunięcie dpf, egr off, remap i jestem zadowolony z fachowości usługi.
I jak, jakieś postępy z tematem?
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Kiedyś rozważałem zostawienie samochodu w Gliwicach, niestety policzyłem, że muszę mieć 2 dni wolnego + dojazd na 2 auta (ew. pociąg). To się robią z tego koszty niewspółmierne do korzyści.
Jeśli chodzi o samo usunięcie klap to naprawdę jest to robota do wykonania w każdym warsztacie (oczywiście podzlecając spawanie kolektora do firmy zajmującej się obróbką głowic).
BTW U cinka na stronie facebookowej są zdjęcia kolektora z usuniętymi klapami. Jak widzicie to nie jest jakaś nadzwyczajna operacja. Dużo trudniejsze jest wyjęcie kolektora bez rozpinania rozrządu (w opinii mechanika, który robił to u mnie, łatwiej jest rozpiąć rozrząd niż kombinować bez jego ruszania).
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
oraz zdjęcie kolektora w stanie agonalnym
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
zauważyłem na stronie kolektorycdti.pl ze naprawiają je też we Wrocławiu.
Czy ktoś miał styczność i może polecić?
Wcześniej wydawało mi się, że widziałem też adres ze Świdnicy- jako warsztatu partnerskiego, ale nie ma już danych na stronie :>
Ten adres ze Świdnicy to byłem ja, obecnie przebywam za granicą dlatego też adres mojego byłego warsztatu został zdjęty ze strony. Znam bardzo dobrze osobę która to robi we Wrocławiu jak również osobę która te kolektory "produkuje". Ja wymieniałem te kolektory przez ponad rok czasu. W tym czasie udało mi się ich wymienić ok 50 - 60 sztuk i nigdy nie było problemu. Ja masz jakieś pytania to śmiało pytaj :)
Gdzie we Wrocku lub okolicach w miarę tanio wyjmują i czyszczą kolektory????