Jak jest wg Was?? Lepiej miec czy nie miec?? + i - posiadania w/w rzeczy. Chcielibyscie taka miec czy raczej jestescie zrazeni?? Prosze o wypowiedzi
Printable View
Jak jest wg Was?? Lepiej miec czy nie miec?? + i - posiadania w/w rzeczy. Chcielibyscie taka miec czy raczej jestescie zrazeni?? Prosze o wypowiedzi
Moim zdaniem lepiej mieć.
Szczególnie jeśli posoadasz fabryczne radio w którym guziczki np. zmiany głośności są mikroskopijnej wielkości. I szukaj ich w czasie jazdy...
Moja kobieta to uważa to za jeden z największych bajerów w 147 i nawet nie wie jak inaczej obsługiwać radio niż z kierownicy.. 8)
Minusem może być to, że ściera się z guzików ta czarna farba i z czasem zaczyna wygladać to mało efektownie, szczególnie nocą. Choć u mnie przy przebiegu 150km przytarte są tylko leciutko skrajne kąciki.
Ale widziałem już na allegro nówki guziki (razem z obudową) za 250pln komplet, więc tragedii nie ma i jakby co to można wymienić, jakby kogoś strasznie raziło i nie miał przy okazji węża w kieszeni.
Dla mnie to jest gadżet, ale w motoryzacji jestem "konserwą". Fakt, że ułatwia to sterowanie radiem itd. Zależy czy często grzebiesz przy radiu czy nie, ja bardzo rzadko więc w moim przypadku przyciski by były zbędnym dodatkiem.
Zgadza się.Cytat:
Napisał fiergloo
Ja też bardzo rzadko mimo wszystko z tego korzystam.
Tak jak napisałem powyżej skłania do tego mini wielkość guziczków w fabrycznym radiu. Gdybym miał w 147 takie radio jak w 145 z dużym pokrętłem i większymi guzikami, to na 90% przy chęci podgłośnienia sięgałbym do pokrętła, bo szybciej i wygodniej.
fajny bajer jeździłem kiedyś grande punto z taką kierownicą i ułatwia to jazdę , natomiast w alfie nie mam takiej kierownicy i przywykłem do regulacji radia normalnie
:D :D Ja w mojej mam właśnie taka kierownice i jestem zadowolona,poza tym bardziej mi sie podoba,ale ja kobietka jestem.Pozdrawiam
Mniejsze prawdopodobieństwo złamania paznokcia.Cytat:
Napisał Eliza 19760522
O to sie akurat nie martwię,Cytat:
Napisał fiergloo
zalezy co na tej kierownicy jest, jak tylko radio to duzo to nie zmienia wedlug mnie i nie musi byc tego.
ale w nowszych autach, na kierwonicy steruje się np. klimatyzacją, bluetoothem i tempomatem i do tego jeszcze radyjko i to zdaje swietnie egzamin.
Mam , nie używam :lol: Może w innych autach gdzie radio jest stosunkowo daleko (nisko w konsoli centralnej)jest to praktyczniejsze w 159 niekoniecznie.
Napewno ladniej wyglada :idea:
Własnie tak!!!Cytat:
Napisał Konrado
Kierownica z przyciskami ładniej wygląda? Eee...wole klasyczne wieńce ze stalowymi ramionami.
kwestia gustuCytat:
Napisał fiergloo
Mysle ze jest to pomocne zwłaszcza jak sie jeździ z cb i telefonem z zestawem głosnomówiącym - u mnie sie sprawdza!!
ja tez używam przycisków na kierownicy trochę ułatwia i nie musisz zerkać na radio w czasie jazdy :)
Zdecydowanie lepiej mieć. Znacznie poprawia bezpieczeństwo. Ma kilka podstawowych funkcji, dzięki czemu przyciski odnajduje się intuicyjnie, przez co nie trzeba odrywać wzroku od drogi.
Ja przyzwyczaiłem się do niej do tego stopnia, że kiedy prowadzę inne auto, to łapię się na tym, że chcąc zmienić stację radiową, albo pogłośnić/ściszyć wciskam kciuk w kierownicę :)
Jak ktoś zauważył, poprawia estetykę, a co więcej ożywia koło kierownicy, dzięki srebrnym wstawkom.
Minusy są dwa:
- bardzo szybko ściera się czarna farba z przycisków i w nocy przebija czerwone podświetlenie,
- brak kompatybilności z innymi odbiornikami niż oryginalnie montowane w AR.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. a czy wie ktoś w jaki sposób można zdemontować te przyciski z kierownicy?
U mnie guziki na kierownicy nie działają, bo mam niefabryczne radio :cry:
Ale wybieram się na dniach do fachowca i może coś temu zaradzi
Nie wiem czy do AR też tak jest, ale np. do Forda są przejściówki, żeby inne radyjka działały z przycisków na kierownicy...
mozesz zapodac linkiem jak to wyglada?? Ciekawe jaka cena w ASO skoro na allegro wolaja 250... Ale wydaje mi sie ze jakby wymienic po kupnie auta to samemu sie tak szybko nie zetra :/Cytat:
Napisał rigobert
Ja praktycznie zawsze z tego korzystam i uważam, że jest to świetne rozwiązanie.
pzdr
Ja bardzo chętnie bym chciał mieć taki wynalazek ;) bardzo ułatwia życie :wink:
Ja u siebie zamontowałem Alpine + przejściówka z allegro za 130PLN i śmiga aż miło.Cytat:
Napisał kinga147
Tutaj link do gościa od którego to nabyłem:
http://allegro.pl/item456375923_adap...interface.html
Dzięki za informację. Jak tylko fachman od radia potwierdzi, że u mnie bedzie działać to kupię te przejściówki.Cytat:
Napisał yogi77
GuzikiCytat:
Napisał Konrado
Cytat:
Napisał rigobert
Kurcze Ale oni tylko 1 strone maja :D ale dobrze ze cos takiego mozna dorwac. Czyli nie ma problemow z wycierajacymi sie guzikami. Kupuje ktos auto - sa wytarte to kupuje taki zestawik i ma jak nowe. A to co sie wytrze to jest jego wina :P
Jak kiedyś patrzałem to były na jednej aukcji obie strony za 249pln.Cytat:
Napisał Konrado
Teraz znalazłem tylko tą aukcje, ale na pewno można drugą też załatwić.
Cena nie jest jakaś kosmiczna, moim zdaniem oczywiście.. 8)
no nie jest duza biorac pod uwage kilkadziesiat km do kolejnego przetarcia ;)
Ja sobie bardzo chwale guziki zwłaszcza wyciszenia jest przydatny jak dzwoni np telefon w czasie pokonywania długiego łuku :D