dzisiaj sie natknąłem ... istny włoski batmobile ;)
Printable View
dzisiaj sie natknąłem ... istny włoski batmobile ;)
Zajefajny. Musiał być świetny widok z siedzenia za kierownicą. Cała szyba bez ramek.
Część tylna średnio/kiepsko, za to przednia super bajerancka.
I pomyslec ze to 1966 rok. Az sie wierzyc nie chce. wyglada przynajmniej na pozne lata 80te.
musieli mieć dobry dostęp do kwasów w tamtych czasach:) Włoska motoryzacja najpiękniejsza !
Odważny projekt jak na tamte lata.
Przód całkiem całkiem, jednak tył jak siekierką ciosany...
Ten bardziej :)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...39937820_n.jpg
Dla mnie shooting-brake to jeden z bardziej fascynujących rodzajów nadwozi. Lubię sobie mówić, że 156 SW dzięki drzwiom "bez klamek" z tyłu poniekąd przypomina shooting-brake właśnie. Wiem, że mocno naciągane, ale mi dzięki temu bardziej podoba się SW od berliny.
Najpiękniejszy SB w historii to Volvo P1800ES, cudo na kółkach.
wnetrze z projektu wyglada genialnie, te kubleki ... stara szkoła projektowania i totlane obcowanie z maszyną.
projekt jakby troche pomiedzy wczesnymi projektami sbarro a rinspeedem gdyby przeniesc do wspolczesnosci ale to auto sprzed niemal 50 lat :eek: wiec czapki z glow ... :)
- - - Updated - - -
kilka fotek wiecej, lepiej pokazują koncepcje i sylwetke i paru detali sie mozna dopatrzec (np gaźniki, fot 12D)
Załącznik 90830Załącznik 90835Załącznik 90834Załącznik 90833Załącznik 90832Załącznik 90831Załącznik 90824Załącznik 90825Załącznik 90826Załącznik 90827Załącznik 90828Załącznik 90829Załącznik 90836
Nasunęło mi się skojarzenie z samochodem Twin Mill Hot Wheels. Resorak zadebiutował w 1969. Powstał również pełnowymiarowy jeżdżący samochód replika:
Załącznik 91008
Tak myślę, że jakieś luźne nawiązanie jest.