Witam.
Mam pytanie czy do AR 147(Fl), zmieszczą się opony 225/50 R 17 ?
Printable View
Witam.
Mam pytanie czy do AR 147(Fl), zmieszczą się opony 225/50 R 17 ?
Lepsze rozwiązanie 215/45 R17 225 miał kuzyn w 147 trochę dla mnie za szeroko i wyglądało autko jak czołg, do tego przy pełnym obciążeniu przy skręcie obcierały, wiadomo można po kombinować i na pewno się zmieszczą bez obcierania tylko po co.
Do bagażnika to na 100% wejdą. Drugie pytanie to rozmiar felg. I tak mi się nasuwa odp. że nie wejdą. Driftr ma większe pojęcie o tym on się może wypowie.
ja mam 225/45R17 i na zawiasie -40mm i nic nie obciera ;)
Moim zdaniem 215/45/17 to optymalny rozmiar.Kompromis miedzy wyglądem ,bezpieczeństwem , komfortem i daje pewność,ze nie będzie obcierać .
225/50!? Czołg :d
Mam tak samo u siebie tyle że zawias -35mm i też nie ma problemu z obcieraniem.
I fakt - auto wygląda trochę szerzej przez szersze opony ale wg mnie jest to jak najbardziej na plus :)
Osobną kwestią jest to że jest twardo :P przy profilu 50 /zamiast 45/ komfort na pewno się trochę poprawi
ale rozmiar 225/45/r17 jest o kilkadziesiat zlotych tanszy od 215/45, a wgl mam 225/45 r17 na zime przy zawiasie - 35mm i jest ok, nawet przy wybojach i 5 osobach na pokładzie, a no i felgi toora ti
225/45 tańszy od 215/45? Gdzie?
Witam,
nie jestem za bardzo rozeznany w tematyce doboru opon, więc chciałeś prosić o Waszą pomoc. Muszę wymienić dwie opony letnie, obecnie założone 215/45/17 (tak jak podaje producent) na oryginalnych alu. Czy możliwe jest założenie węższej opony, zapewne musiałbym sprawdzić wymiary felgi, czy lepiej pozostać przy tym rozmiarze?
I z ciekawości, o co chodzi z rozmiarem zawiasu?
Oryginalne alu rozumiem jako Selespeedy, Telefony, Tristary itp. Nie wiem jaką szerokość mają telefony, ale na 2 pozostałe to śmiało 205 zakładaj. A w ogóle dlaczego chcesz węższe, bo wydaje mi się, że cena jest podobna, a wygląda lepiej na 215? :)
Ja miałem felgi 7,5J doszła opona 225/45 i z przodu nie dało rady, ale na tył tak.
Nie orientuje się w nazwach felg więc załączam zdjęcie :) W jednym modelu powinny być jednakowe rozmiary, nie ma raczej różnych? O to jakie znalazłem rozmiary podane na jednej z aukcji dotyczących tego model felg: ŚREDNICA: 17 CALI SZEROKOŚĆ: 7 CALI ODSADZENIE ET: 40,5 ROZSTAW ŚRUB: 5X98 OTWÓR CENTRYCZNY: 58
Mam zamiar kupić dwie oponki używane i pytam gdyby nie było tego rozmiaru to czy mogę założyć inny? A co myślisz że na tyle zostaną 215/45 a na przód założyć najwyżej 205?
http://img12.allegroimg.pl/photos/40.../15/3134181591
mam tą samą felgę i właśnie 215/45 przy moim obniżonym zawieszeniu auto trzyma się drogi jak przyklejone na twoim miejscu nic bym nie zmieniał! Cena 205 a 215 jest praktycznie taka sama
Ok,
pytam zapobiegawczo :)
To są Tristary :) Tak jak TOMAJ Ci radzi - zostań przy 215. Ale jeśli nie będzie to śmiało bierz 205. Tylko tu też masz wybór, bo możesz wziąć 205/45 (będzie miała niższy profil niż 215/45) lub 205/50 (tu profil prawie identyczny jak w 215/45). To zależy od tego czy chcesz wszystkie opony mieć z jednakowym profilem czy np. przód wolisz mieć "cieńszy" :)
Tak. Będzie minimalnie większy, ale tego nie będzie widać. Wiem bo sam tak miałem na zimę :P
Dzisiaj założone Dunlopy Sport Maxx, 215/45/17. Zobaczę czy dadzą rade :)
Pochwale się jeszcze felgą (co prawda brudna po wczorajszej jeździe) : Załącznik 92311
Takie jak moje :D
mam te dunlopy i powiem tak
- nie nadaja sie na polskie drogi bo wybic mozna sobie wszelkie plomby w zebach
- trwalosc maja duza mam kilka ubytkow w nich ale dalej daja rade
:]
szerokosc 205 to jest MAKS aby nie walczyc na koleinach - takie jest moje zdanie
Na początku może i był problem na koleinach ale z biegiem czasu to kwestia przyzwyczajenia i żadne koleiny nie sprawiały problemu:)
Nie jest tak źle z tymi koleinami...da się znieść. Niewątpliwa zaletą jest to, że fajnie trzymają te gumy :0
Ja również mam te oponki w swojej belli, jeździ się na nich twardo ;). W sumie komfort jazdy był lepszy na zimówkach ;) - taka moja opinia.
Zazwyczaj letnie są twardsze :D
To przecież logiczne, ale akurat w moim przypadku te oponki Dunlop wydają mi się twarde szczególnie na dziurach, na prostej drodze są ok;p
Fakt są twarde, ale swoje zalety pokazują na zakretach/wirażach :P
U mnie też z reguły twardsze. Ale prawdę mówiąc nigdy nie zwracałem uwagi... AR ma się ładnie trzymać w zakrętach i to się liczy :D