Witam czy ktoś miał do czynienia z tymi wahaczami http://allegro.pl/alfa-romeo-147-156...109760571.html ?
Printable View
Witam czy ktoś miał do czynienia z tymi wahaczami http://allegro.pl/alfa-romeo-147-156...109760571.html ?
Zapewne CHINA TOWN:) poszukaj sobie z tych wymienianych na forum, z innych ja u siebie FLENNOR-y - SĄ OK jakościowo.
Ale panowie, krótka piłka bo nie chcę robić offa, czy jest sens brać Veme do mojej belli, padł mi tylko ten jeden wahacz a w zasadzie nie padł ale skrzypi. Jak nie Veme to co prócz TRW.
vemy tak mają że skrzypią. Poczekaj, zaraz się zrobi wiosna i skrzypienie ustanie.
Jakość podobna do Vemy,Krafta i innych tańszych zamienników wybór należy do Ciebie.
To, ze skrzypi nie znaczy ze wachacz juz ma luzy.
Najważniejsze sa osłony gumowe sworzni jesli sa uszkodzone i dostał sie pod nie piach i brud to wahacz na kolor można oddać.
to szczerze juz bym wolal VEME za taka cene
czas mniej ważny - ważniejszy przebieg
Rozumiem. To jakieś 10 tysięxy nimi zrobiłem.
O maxgear piszą.
Ale tak chyba wydaje mi się że lepsze będą Vemy.
- - - Updated - - -
Ogólnie to mam wycieraczki silikonowe z MaxGear i jestem zadowolony ;) ale to chyba nie jest miarodajne ;)
MaxGear pracuje w firmie AP i jest to ich flagowa marka co mogę powiedzieć o tej firmie tanie ale lipne zakładać można tylko do samochodów na sprzedaż dla handlarzy. Ja tego bym nie założył czyste Chiny. :)
Zamiennik jak wiele innych ładnie pisząc tzw.brend danej firmy w tym wypadku AP.
- - - Updated - - -
Jedni chwalą inni ganią kompromis ciężko osiągnąć!
Chciałbym odświeżyć temat. Jak oceniacie wahacze maxgear? Miałem do czynienia z innymi produktami tej marki i nie było żadnych problemów.
Dolne przednie możesz śmiało założyć, przetestowane na moim aucie i klientów którzy nie chcieli zbytnio inwestować, górne raczej nie.
ja wlasnie jestem po wymianie kompletnego zawieszenia...
przy doborze czesci mechanik zadał mi pytanie: czy to auto w przeciagu pol roku bedzie szlo na sprzedaż ?
- jeżeli tak, wówczas polecałby maxgear (ponoć sypią się jak domy w czeczeni, ale kilka miesiecy wytrzymają). osobiscie zdecydowalem sie na monroe/TRW...
Maxgear niczego nie produkuje.To marka handlowa.Niestety marka ta handluje najtańszym sortem.Cena odzwierciedla jakość.Do 156 dostałem wahacz(dolny)tej zacnej firmy.Po 5 tys km miał luz na sworzniu większy od tego wahacza który wyrzuciłem.
Krótko : Maxgear? Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kurde to moje już 20 tys prawie zrobiły i nic im nie jest, te co założyłem do tej pory innym tez mają się dobrze chociaż nie wiem ile km robią. Ale było to z 1-2 lata temu.