Witam ,mam pytanko ,od ktorego roku produkowali alfe 156 w ocynku ?
Printable View
Witam ,mam pytanko ,od ktorego roku produkowali alfe 156 w ocynku ?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mam nadzieje, że Twój post to żart?
Kolego - od zawsze, od zawsze :D jesli moja 145 jeszcze nie zardzewiala <żart> to Ty sie nie martw o blachy w 156 :P - wszystkie 145, 156.... szly w ocynku :P
Giulietta Tipo 116 miała ocynk a to lata siedemdziesiąte.A co dopiero teraz. Jak gdzieś wychodzi tobie rudy to masz powypadkowy wóz
Raczej ciezko zeby samoistnie "ze starosci" wyszly pecherze. To NIEMOZLIWE, chyba ze tak jak mowi fiergloo cos sie dzialo z autem.
To wporzadku ,mam 156 od nie dawna dlatego pytam, nie ma rdzy ,ale widzialem 156 z pecherzami
Pod tylną klapą też widziałem- ale max 2. Jeśli widziałeś gdzie indziej i w większej ilości to miałeś do czynienia z powypadkową 156Cytat:
Napisał przemekj23
Ale pewnie jak w każdej 156 ruda wylizie na progach od obijającyh je kamieni :(
Czemu?Cytat:
Napisał fiergloo
Ma rację , ocynk w 156 to jakiś żart, chcesz zobaczyć dobre blachy to oglądnij coś z typoszeregu ZFA182 - czyli Bravo\Brava\Marea - oczywiście bezwypadkowe. Miałem Bravę i pomimo zdartego do blachy progu od kamieni , rdza nigdy nie wyszła, a w alfie (z 2004r!) miałem tak samo, to śladowe ilości rudej się pojawiły.
Jak to z alfami bywa , miała być jakość a wyszło jakoś :lol:
żeby nie być gołosłownym , proszę:
http://www.alfa-lancia.pl/forum/view...highlight=rdza
Szok. Naprawdę szok. A ja myślałem, że to nie pic na wode z tym ocynkiem...Cytat:
Napisał sedicivalv0le
:shock: :shock: :shock:
Cytat:
Napisał Damian
W 156 to jest pic na wodę, w większości innych aut nie. Np. Fiat już nie pamięta co to rdza. Choć bądźmy szczerzy wiele współczesnych marek ma problemy z rudą !, Ford, MB.
.... renault, o oplach nie wspominajac.Cytat:
Napisał sedicivalv0le
Taka ciekawostka... mialem ci ja kiedys peugeota 405.
Oj, to bydle, to mialo ocynk. 2 zimy bez kawalu lakieru na tylnej klapie kombi (a wiecie, co to znaczy) i nic. Gram rdzy sien ie pojawil.
Auto jeszcz do dzis, ma 18 lat i z 500 kkm przebiegu, a buda - zdrowiutka. Ide o zaklad, ze grat sie rozleci, a karoseria ostanie.
A mowia, ze francuzy ciulowe.
Z innej beki - ogladalem dzis z kolega mondeo z III serii (kanciate) - i wiecie, ze toto juz kwitlo wewnatrz nadkoli? 5 - letni woz!
zgodze sie z mondeo, moj kumpel ma 4 latka i rdza wywala na progach i powoli atakuje drzwi z tego co mowil od dolu jeszcze gorzej wyglada
Łada 110- widzieliście jakąś zardzewiałą bezwypadkową? Bo ja ani razu- znajomy ma czteroletnią i nie widac ani grama korozji co jest bardzo dużym skokiem w porównaniu z taką Samarą.
Miałem kiedyś Samarę- pod względem blachy nic jej nie można było zarzucić.Cytat:
Napisał fiergloo
Zresztą ogólnie miło wspominam ten pojazd :)
mondeo? Normalka...Cytat:
Z innej beki - ogladalem dzis z kolega mondeo z III serii (kanciate) - i wiecie, ze toto juz kwitlo wewnatrz nadkoli? 5 - letni woz!
dokładnie tak...Cytat:
Napisał dance1
Mialem renault lagune I z 94 r i choc z wierzchu pieknie lakier wygladal,to progi byly juz wydmuszki ,wyzarte od srodka ,po roku rdza rzucila sie na nadkole