Czy ktos wie gdzie mozna zobaczyc i ew kupic zestaw movita do przeszczepu hamulcow w gta z 303 na 330 a dokladnie zadaje sie ze w przypadku movita 328mm dokladnie? Szukam jak glupi i dupa...
Printable View
Czy ktos wie gdzie mozna zobaczyc i ew kupic zestaw movita do przeszczepu hamulcow w gta z 303 na 330 a dokladnie zadaje sie ze w przypadku movita 328mm dokladnie? Szukam jak glupi i dupa...
http://www.movitcars.com/rahmen/frontbks.htm
http://www.alfaclub.pl/democar-stage2-forum.html
- - - Updated - - -
www.movitbrakes.com
- - - Updated - - -
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Alfa-Romeo/156-GTA/22278
itp itd
tyle to i mnie sie udalo ale co dalej ja sie nbie potrafie odnalezc na stronie movita.Pewnie za cienki jestem ale nie potrafie.Cos tam znalazlem o jakis hamplach 370 mm ale mnie to nie interesuje ja potrzebuje najprostszej wymiany na wieksze tyle tylko zeby sie miescily w kolach 17 nic wiecej
http://www.movitbrakes.com/en/bremsa...fa/147-gta-32/
jest tutaj np coś..
Ale po co w Movita się pchać :confused:.. bogatemu wszystko wolno :)
zakładka kontakt na stronie movit
i w PL tyle jest
9'S PARTS Marcin Dziza
http://www.movitbrakes.com/brakes-pl-logo-br.jpg
ul. Zawiła 56
30-390 Kraków
Polska
Tel.: +48 501 898 036
Homepage
czy to takie trudne ? :-)
ceny zestawów powalają
- - - Updated - - -
http://www.brakes.pl/index.php/156-2...60_41574_41576
To już taniej nawet na shop.alfisti.net kupić zestaw Brembo na 330mm nowy..
Ale mowa jest o movit i tyle
Cena zjeb**a mnie z krzesła :lol:
Ale kto bogatemu zabroni... ;)
...szkoda ze Cie nie znam osobiscie Bocian bo juz w h...Cie lubie. A ze to co dla wielu jest latwe dla takiego elektronicznego glaba jak ja jest trudne to wiem nie od dzis...40 na karku i brak cierpliwosci oraz umiejetnosci skutecznego surfowania robi swoje ale wielkie dzieki za pomoc i cierpliwosc.......o jaaaaa ale faktycznie ceny masakra w uk taroxa zestaw tyle ze niestety z tarczami 340 wiec na felfge 17 za duze kosztuje 1900 czyli jakies 10 tys w zaokragleniu a wpl wychodzi na to ze movit drozszy cholera
\
czasem bywam w KRK :-)
nawet na środowych spotach się pojawiam jak mam ochotę się przejechać :-)
a czemu nie chcesz po "naszemu" zacisk 4 tł ( kolor wybierasz sam ) , klocki , tarcza 330/32 , - za ok 2000zł ( wraz z wymianą i wymianą płynu ham. ) i wchodzi w 17" na zimę a na lato na 18" nawet luzu mam ?
- - - Updated - - -
movit ceramic zwala z nóg :lol:
47.503,57zł
pewnie ze chce a jak to jest po waszemu? jakies szczegoly...george 11 tez mi zlozyl propozycje ale wyszlo prawie tyle na uzywkach co w uk mozna miec nowe za 2000 tys zl to biore bez plynu i bez wymiany z pocalunkiem w reke...po prostu inwestowanie dalsze w 303 nie ma sensu wszystkie tarcze sie gna i nie hamuje to to wogole juz mnie szlag....
Wal do George'a i będziesz zadowolony ;)Chyba że nie masz co z kasą robić, to kup sobie hamulce za równowartość auta albo i więcej ;)Bocian, te ceramiczne to w ogóle rozpier***ją system :lol:
rownowartosc nie rownowartosc nie bede dyskutowal bo nie ma co sie zaglebiac...gta dla mnie nie ma gornej wartosci ma tylko dolna ale to juz nie bede CI tlumaczyl...oczywiscie ze chce to zrobic w miare w rozsadnych pieniadzach chce i musze ale jakbys przeczytal co napisalem to u Gorga wychodzi mnie tyle samo co nowy oryg zestaw brembo w uk no moze wyjdzie 5 stowek drozej ale jednak wsjo nowka...bocian pisze o jakis 2 tysiach a to mnie mega zaciekawilo moge taki zestaw wziac nawet za 2 i pol tysia i jeszcze w prezencie dac w zamian moje zaciski pod 303 sa zreszta w bardzo ladnym stanie odmalowywane raptem moze z rok temu
Bocian za 2 koble to może na zaciskach od 166.
Za zaciski od GTA330 trocha wiecej sie płaci ;)
około pisałem
no nic czekam na odpowiedz od Georga ale obawiam sie ze 2 tysie to na same zaciski niestety...
To się nie "upieraj" przy zaciskach scricte od GTA. Ze 166-tki z przekładką 4mm zrobią identyczną robotę a i wg mojej prywatnej opinii są nawet ładniejsze. Chyba że chodzi o "orginalność" zacisków to nie ma tematu.
P.S. zaoszczędzony 1 tyś i już masz ferodo 2500 i jedną dobrą tarczę..... ;)
nie mam jazdy jakies specjalnej ze musza byc oryg gta...a gdzie takie dlubniete mozna od 166 ogarnac i czy ta przrobka jest 100 procent bezpieczna bo nic o niej nie wiem tak do konca a hamulce to jednak hamulce....jakby nie patrzec
Zawsze mozna na wlasna reke poszukac zaciskow ze 166 bo moga sie trafic w dobrej cenie, dorobic adaptery i cieszyc sie z hebli za pol darmo.
george11 już ma ino czasu na montaż nie ma.. mówił, że na spot na kopcu se wszystko zmontuje.
pierwszy zestaw Brembo 330mm od george11 wszedł do mojego samochodu. Zrobione jakieś 45tys i wszystko jest w najlepszym porządku.
Co do zacisków od 166.. można ale po co jak są zaciski które były w tych samochodach na 330m i z ori adapterem ?
to mit ;)
osiągalność nie jest problemem nawet w cenie 800zł 2 zaciski z adapterami.
ceny są naprawdę różne więc nie ma się co kierować moją wypowiedzią.
Akurat wtedy się udało ale nie raz widziałem same zaciski bez adapterów w cenach powyżej 1200zł. Kwestia szczęścia i chwili.
nie odstawiam ;)
sam szukam właśnie 330 GTA dla znajomego i jest powiedzmy nieciekawie.
jasne jasne...ja swoje Ty swoje;]
chyba sie nie zrozumielismy, tylko zaciski były uzywane, reszta nówka prosto z magazynu, zaciski oczywiscie pomalowane proszkowo i z wymienionymi uszczelnieniami.
Sławol, zaciski z 166 różnią się od GTA podstawowa sprawą, lepiej "siedzą" na tarczy, w zaciskach z 166 jest ograniczona srednica taczy do jakiej mozna je dostosowac, kto próbował ten wie o co chodzi.
pzd.
nie nie dobrze sie zrozumielismy wsjo gra...i czekam na propozycje od Ciebie a jeszcze raz sobie sprawdze jak to wychodzilo za caly set....czyli co sugerujesz George ze powinienem isc w komplet z zaciskami od 166 zamiast gta?
nie.
Masz iść w zacisk od GTA 330 bo jest " pojemniejszy"
Ewentualnie innego auta, w którym były grube 330mm tarcze.
Pojemniejszy czyli zmieści grubszą tarczę. Tarcze 305/310 są znacząco cieńsze niż 330mm, która ma grubość 32mm przez co w zaciski od tarcz mniejszych nie wchodzą.
Aaaa jeszcze większą - szaleństwo ;)
To jaką max tarczę może taki zacisk pomieścić?