Witam
czy ktos z Was montowal u siebie czesci tego producenta?
Zaoferowano mi laczniki stabilizatora na przod tej firmy i chcialbym wiedziec czy jest sens sie w to pakowac czy lepiej TRW?
Printable View
Witam
czy ktos z Was montowal u siebie czesci tego producenta?
Zaoferowano mi laczniki stabilizatora na przod tej firmy i chcialbym wiedziec czy jest sens sie w to pakowac czy lepiej TRW?
co masz na mysli Maciek ze przerost formy nad trescia?
50zl Lemforder, TRW w takiej samej cenie chyba
U siebie miałem porównanie - TRW wytrzymało 140kkm, a Lemforder (co prawda w innym aucie, ale jednak) wytrzymał 290kkm. Nie wiem jakim cudem, ale wahacz złapał luzy dopiero przy takim przebiegu, a był oryginałem, miał nawet logo producenta na odlewie i na tulei (ale to akurat nie AR)
Ja polecę Lemfordera. Jak dla mnie to półka wyżej jak TRW...
W drugim aucie mam 280kkm i jeszcze zapowiada się ze pojeździ.
Jak można porównywać produkty TRW do Lemfordera - ale w innym aucie (marce) ?
To jak porownywać szlifierkę do wiertarki.
Czy wy w ogóle myślicie ?
Jako firma najwyższa półka ale w ostatnim czasie produkuja swoje części gdzie po padnie Brazylia,Afryka,Korea,Czechy i wszędobylskie Chiny i co za tym idzie jakość już nie ta!
- - - Updated - - -
Tylko wyroby z Niemiec i Polski mają poszlifowane emblematy oryginalnych producentów.
- - - Updated - - -
Ale TRW też bardzo traci renomę,koleżanki i koledzy już nie wiem co polecać aby cena szła z jakością w parze.
Właśnie, trzeba patrzeć na lemforderze czy jest takie mało logo sowy albo chociaż trójkącik z dwoma kółeczkami w środku :P
Generalnie dobre produkty, ale często też podrabiane, więc nie kupować tego na allegro.
Od siebie polecę łączniki JGR nasze Polskie wzmocnione lepiej wykonane od TRW a i cena niższa.
Aha. Bo oryginalna koncowka lemforder dalej jezdzi. Drugą wymienilem na TRW i niestety ostatnio patrząc ma już spory luz...Dobrze, że kupiłem wtedy dwie sztuki i zostawilem lemfordera z jednej strony A ze sa wymienne to założę raz jeszcze trw.
Ja polecam.
Jgr łącznik ok z tyłu
Jeśli Lemforder jest Made in Germany lub Poland trzyma swoja jakość z innych krajów nie dokońca.
- - - Updated - - -
A szczerze mówiąc o firmie JGR nie słyszałam.
Ja też założyłem Lemfordera, w zaprzyjaźnionym sklepie facet mi polecił, mówił że do Alf tylko te i TRW ale z naciskiem na Lemfordera nikt mu na nie, nie złożył reklamacji.
Więc pewnie tak, jak koledzy pisali zależy gdzie robiony jak oryginał to spokój na dłuuugi czas, ale TRW też podrabiają, więc jak masz pewne źródło to bierz Lemfordera.