Panowie, czy ma ktoś sprawdzonego, dobrego gościa, który regeneruje głowice w okolicy Katowic ? Najlepiej dobrze i tanio:rolleyes:
Printable View
Panowie, czy ma ktoś sprawdzonego, dobrego gościa, który regeneruje głowice w okolicy Katowic ? Najlepiej dobrze i tanio:rolleyes:
Racibórz moze być ??
Jak chcesz to zapraszam,okolice bedzina,zalezy cena od skali zniszczb
Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
Racibórz trosze daleko, ale Będzin ...., Póki co polecono mi Auto-Szlif - Sprawka w Mysłowicach na terenie giełdy
Co do zniszczeń, oprócz zerwanego paska :D wymienione 8 dźwigienek zaworowych
To zawory też do wymiany jeżeli dźwigienki pogięte.
Kazek teoretycznie tak powinno być, w moim przypadku chyba nie wyszło :( .... brakuje mi kompresji
Zawory pogięte na bank. To że zegnie dźwigenke, a oszczędzi zawór mało się sprawdza.
Już trochę silników w życiu naprawiłem i nie trafił mi się taki cud.
Ile po wymianie strzelił?
Rozrząd miał 3 lata i przejechane 35 000 km ..... więc nie dużo , nie wiem czy ma to jakieś znaczenie pasek DAYCO, rolka + napinacz INA I POMPA WODY RUVILA, teraz już zaopatrzyłem się w INE ....
Sprawka jest z czestochowy,i nie jest zbyt tani, tylko głowice by zrobił, musiał byś ja gdzies zdemontować, on i Modestowicz to chyba najlepsi w regionie
ewentualnie w gliwicach jest tez zakład który dobrze robi, Polok.
moge sie tym zajac, jak jestes zainteresowany.
pzd.
Sprawka ma warsztat kilometr od mojego. Z tego co wiem nie zajmuje się remontami, robi tylko obróbki mechaniczne elementów silnika, szlify wałów itp. ja robię u niego osiowanie bloków.
sprawka jest ok, tylko strasznie drogi, a Modestowiczowi nie mozna dawac wału,głowice i korby ok, wały czesto po szlifach pękały, cos z szlifierzem byo nie tak
jak kumpel zmienił szlifierza to ma spokój do dziś
pzd.
George co do Sprawki to ma swój oddział w Mysłowicach na terenie giełdy, a co do demontażu to mam gdzie to zrobić .... pracuję w aso PEUGEOTA w Katowicach... dostęp do części też mam i to nawet w dobrych cenach :). Generalnie to potrzebuje namiary na naprawę.... a sprawkę znam z poprzedniej pracy, zlecałem tam naprawy gwarancyjne..... i jeszcze jeden warsztat był przed giełdą w Mysłowicach, ale nie pamiętam właśnie namiarów
Panowie i jak tu nie kochać naszych belli ... po zerwanym pasku do wymiany 8 dźwigienek zaworowych, ustawienie wałków rozrządu i wymiana kompletnego rozrządu - Fura naprawiona dział bez zarzutu, skoro zaoszczędziłem na demontażu głowicy, wiozłem się za swoją małą i poleciało:
1. Regeneracja pompy CR - 460 zł + nowy regulator do pompy (282 zł brutto) - oczywiście bosch'a - Zabierałem się do tego przez 2 Lata
2. Zestaw rozrządu (INA - 283 zł brutto)
3. Pompa wody (Graf - 125 zł brutto)
4. Wymiana Tarcze + klocki przód (textar - 395 zł brutto) - czyszczenie tyłu
5. Wymiana drążków kierowniczych (NK -135 zł brutto) + geometria
6. Czyszczenie EGR'u + zaślepienie no i czujnik w kolektorze - oj było z czego czyścić
7. Wymiana Filtru olejowego ( Man 17 zł brutto) + Olej (Total 5W40)- pozostałe filtry wymieniona 2 miesiące temu
8. Ozonowanie
9. Nowe Opony 225/45 R17 - Uniroyal Rainsport 2
Robocizna częściowo we własnym zakresie, a reszta to zaprzyjaźniony mechanik ...
Alfunia przygotowana do letniego sezonu na cacy ... :cool: