Koledzy wie ktoś może jak zdemontować ten panel kontrolek który się znajduje pomiędzy dwoma licznikami okrągłymi ?
Z góry dzięki za pomoc
Printable View
Koledzy wie ktoś może jak zdemontować ten panel kontrolek który się znajduje pomiędzy dwoma licznikami okrągłymi ?
Z góry dzięki za pomoc
Mi się wydaje że koledze chodzi o to pomiędzy licznikiem, a obrotomierzem.
Z tego co widziałem jak wymieniałem podświetlenie w zegarach to jest on na wcisk, najłatwiej wykręcić jeden zegar(od góry gwiazdka, ściągasz osłone i potem odkręcasz licznik) i wypchnąć
jeśli chodzi Ci o ten co jest pomiedzy obrotomierzem a prędkosciomierzem, to musisz wykrecic predkosciomierz i od srodka wyciagasz ten wyswietlacz, u gory jest taka zapadka, naciskasz i wyciagasz :)
Tak jak pisze Kierasino. Odkręcasz tubę przy prędkościomierzu lub obrotomierzu i z tego miejsca podwadzisz tą zapadkę na wyświetlaczu i możesz już go wysunąć. Kabel wypniesz na koncu.
Dokładnie jak piszą Panowie. Po co demontujesz to się psuje?
a ma ktoś instrukcje jak to zrobić w alfie po lifcie?? spaliła mi się żarówka od wskaźnika od temperatury silnika...
Pewnie będzie podobnie
Opis jak zmienić żarówki w tych zegarach na tunelu środkowym jest na forum w dziale zrób to sam, ale czeka Cię "trochę" rozbierania, w wersji przed FL całą nakładkę tunelu środkowego trzeba ściągać, w po FL wystarczy chyba tylko radio wyciągnąć i ściągnąć górną część tunelu, ale tego nie jestem pewien bo wersji po FL nie rozbierałem.
Tunel tez trzeba po FL.
dołącze się do tematu.
W tym check panelu między zegarami da się wymieniać żarówki? Czy trzeba cały panelik wymienić? Prawdopodobnie mam spaloną tą od airbagów (błąd na kompie i mrugająca pomarańczowa kontrolka od airbagów na liczniku). Przy odpalaniu powinna się ona zapalić (lewy dolny róg)? Jak jest u was?
Jestem już po wymianie. Da się bez problemu rozebrać ten panelik i przelutować diody.
Niestety, wlutowanie nowej diody nie pomogło. Teraz ta kontrolka pomiędzy zegarami której nie było cały czas się świeci a pomarańczowa w liczniku dalej miga. Co ciekawe błąd 1A- Kontrolka poduszek powietrznych dalej jest i nie da się wykasować... :/ Ma ktoś jakiś pomysł może?