jak to zlozyc w calosc, gdzie zakupic nowa obudowe scyzoryka i poprawnie zlozyc by dzialaly 3 funkcje z pilota - od samego poczatku nic nie dzialalo - obudowa zostala zmasakrowana ale czemu nie dzialalo ? w zalaczniku foto
Printable View
jak to zlozyc w calosc, gdzie zakupic nowa obudowe scyzoryka i poprawnie zlozyc by dzialaly 3 funkcje z pilota - od samego poczatku nic nie dzialalo - obudowa zostala zmasakrowana ale czemu nie dzialalo ? w zalaczniku foto
Otwórz delikatnie drugi i analogicznie do tego złóż pierwszy. Sprawdź czy bateria nie jest rozładowana i czy blaszki jej dotykają.
A nową obudowe kupisz tu:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...ng=kluczyk+156
baterie wymienialem na nowa (po nacisnieciu ktorego kolwiek przycisku zapala sie czerwona dioda) ale w aucie zero reakcji... - tak bylo od poczatku
Zepsuty nadajnik na bank
Też tak miałem jak ty od samego początku nie działał mi pilot, a dioda normalnie się świeciła. Poczytałem trochę na Forach i w końcu znalazłem szpeca we Wrocławiu co zna się na takich pilotach. Udałem się do niego i sprawdził mój pilot na oscyloskopie i płytka marnie wysyłała sygnał. Doradził mi żebym kupił na Allegro jakiś używany pilot z dobrą płytka ,wiec tak zrobiłem i z mojej płytki przełożył "koder" do nowej płytki i teraz wszystko chodzi
jakies namiary na goscia?
Masz tu jest jego stronka
http://www.emel-alarmy.pl/uslugi.htm
zazwyczaj jest na GG do 22
dziekuje ;)
Nie ma za co luzik
chyba ze masz lapka, program FiatEcuScan i kabel ELM 327 to mozesz to zrobić bez przelutowywania elementów z płytki na płytkę, wystarczy zaprogramować zakupiony kluczyk w kompie auta, prostsza zabawa bez mieszania płytkami elektroniki
Ile Ci wziął za przelutowanie tego kluczyka.
za całość ze zmianą guzików na nowe 50zł
Witam podepne sie pod temat kluczyk na trzy przyciski
w mojej 147 mam problem z niedziałającym centralnym z kluczyka Sytuacja wygląda tak ze po wymianie obudowy na nowa nie zapala sie czerwona lampka i pilot nie steruje W starej obudowie wszystko działa jedynie trzeba było w mocno nacisnac zamykanie Jeżeli poskładam nowa jest zero reakcji bez zakładania górnej obudowy tej z przyciskami da sie tak ustawic płytkę ze wszystko działa poprawnie Czy miał ktoś podobny problem ewentualnie co może być nie tak Bo już były sprawdzane 2 nowe obudowy i za kazdym razem jest tak samo
Problem leży w niezbyt dobrej jakości chińskiej podróbki :( Spróbuj popodginać blaszki od baterii, przy okazji sprawdź czy nie masz zużytych switchy.
oki dzięki za odpowiedz nie wiem co to switchy ale może uda mi się coś wykombinować elektronika jest dobra bo wczesniej była sprawdzana tylko ze po 2 miesiącach fachowiec od kluczyków się poddał i dostałem kluczyk czesciach
witam serdecznie mam maly problem kupilem nowa obudowe kluczyka na allego przelozylem wszystko gdy poszedlem sprawdzic auto nie odpalilo pokazuje sie napis imobilaizer failure i code nie wiem co zrobic aby uruchomic auto? po za tym reszta wogole nie dziala a wczesniuej dzialala prosze o podpowiedz
to chyba ta mała rurka szklana.