Hejka!
Gdzie moge i za jakie pieniadze zaslepic i wylaczyc EGR we Wroclawiu i okolicach lub Lubinie i okolicach?
Pzdr
Printable View
Hejka!
Gdzie moge i za jakie pieniadze zaslepic i wylaczyc EGR we Wroclawiu i okolicach lub Lubinie i okolicach?
Pzdr
To jak... nikt nic nie wie? :/
Napisz na pw do madman. Ma taki silnik i ma zaslepiony. Ogarnięty facet, napewno Ci pomoze.
Gdybyś miał taki silnik jak my to nie byłoby problemu, któryś z chłopaków by Ci zaślepił.
Ale pewnie chodzi o programowe wycięcie EGR, a nie o samą zaślepke...
No tak tak- z zaślepką nie ma problemu... kwestia przeprogramowania komputera, żeby mi błędem nie sypał.
ecu project we wroclawiu. za taka usluge biora ok 350 zl ale nie ma problemow. na pewno taniej to wychodzi niz nowy EGR :)
O matko... sporo! Znacie jakieś inne miejsca? :P
Z tego co się orientowałem to wcale nie tak sporo... zwłaszcza że jest na miejscu ;)
Ciekawe czy ta usługa to tylko i wyłącznie wycięcie programowe i zaślepienie, czy poza tym jest jeszcze coś robione (czyszczenie, testowanie itd.)? Mają tam hamownie?
350zł to bardzo dobra cena jeśli wycinają to z kompa. z tym że po zaślepieniu nie wyskakują żadne błędy, przynajmniej nie na desce rozdzielczej, ja mam tylko przekłamany odczyt na przepływomierzu o przepływie ilości powietrza. zaślepienie i wycięcie programowe z kompa usuwa błąd o przekłamanym odczycie i tym samym podobno obniża trochę spalanie więc sie swego czasu przymierzałem do tej operacji ale słyszałem że ceny za wykasowanie programowe wahają się w granicach 600zł więc odpuściłem. 350 jeszcze może i bym dał z tym że to też jest trochę sporo jak za wykonaną operację która podobno sprowadza się tylko do tego że z odpowiedniej linijce kodu programu ECU zamiast 1 wpisujemy 0 co finalnie wyłącza nam EGR ;p problem tylko w tym że trzeba wiedzieć jakim programem i gdzie zamienić tą 1 na 0 ;)
na co Ci czyszczenie EGR jak będziesz go miał zaślepionego i wykasowanego z kompa ? :P po tych operacjach to tak jak by go nie było wcale.
Velostat.pl - koszt 300 zł. Info z dzisiaj :)
Oj tam ;) Ja mam prawie na 100& uwalony EGR więc zamiast wymieniać na nowy go po prostu wyłączę.
Tylko usunięcia, ale po co wtedy zaślepiać skoro go nie ma? :)
No właśnie nie wiem jak to dokładnie jest, ale jeśli się nie zaślepi to czy nie będzie dostawał przez EGR "lewego" powietrza?
Swoją drogą pisałem jakiś czas temu do Ecu Project z Wrocławia i dostałem taką odp.:
Cytat:
samo programowe usuniecie egr to 350zl +mechaniczne 150, lepiej Panu wydac 1200 zl na chiptuning indywidualny tego samochodu wtedy usuniecie programowe egr ma Pan w cenie
Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest...
Nie no zaślepić to jednak warto bo taki niezaślepiony a wyłączony EGR to pewnie dalej będzie przepuszczał do silnika spaliny a tego nie chcemy :) ja wcześniej pisałem że zaślepionego i wykasowanego nie ma sensu czyścić.
hmmm
dobrze, że tu zajrzałem, Velostat mam w Legnicy. Chcociaż szczerze powiem, myślałem, że będzie taniej. Też chcę wyłączyć EGR, ale chyba zrobie to jednak u Tomka albo Cinka, bo bedę śmigał do któregoś z nich klapy wirowe zaspawać.
Co do wyłączenia, to niestety, ale po wyłączeniu programowym trzeba jeszcze założyć pełną zaślepke. Jeśli nie będzie albo będzie częściowa to auto może źle chodzić.
AirAjti, ogarnąłęś temat EGR??
Założenie zaślepki to 5 minut roboty jedną ręką, drugą popijając browara :) I na pewno nie zaszkodzi. U Tomka_Krk po wyłączeniu programowym zakładają pełną zaślepkę, z tego co wiem u Cinka też.
a pamiętasz ile u nich taka operacja kosztuje?? EGR wyłączenie plus zaślepka
Tomek 400 zł, Cinek 450 zł. Z naszej strony jadąc wychodzi na to samo - różnica znika w paliwie :) Ja jeździłem do Tomka, przy okazji wywalił mi klapy (były praktycznie na wykończeniu) i zrobił serwis olejowy.
Jeszcze nie ogarnalem... nie mam czasu sie tym zajac. Moze sie uda w tym miesiacu zrobic w velostat albo ecuprojekt.... dam znac jak cos ruszy ;)
ECUProject już próbował jedną alfę stroić, efekt mierny.
dodam cos od siebie. zalozylem niepelna zaslepke u siebie (z otworami) aby ograniczyć przepływ spalin przez EGR i odniosłem wrazenie, ze samochod nie przyspiesza tak jak wcześniej. przejezdzilem tak około miesiąca i nie wytrzymalem. zdemontowałem blaszke z otworami i zalozylem stara otwarta całkowicie. mogę powiedzieć smialo, samochod przyspiesza lepiej. ciekawe jak to jest po pelnym zaslepieniu EGR
U mnie było raczej bez zmian jeśli chodzi o "power" - tak samo dobrze. Jedynie auto przestało poszarpywać.
Wyłączał ktoś już gdzieś EGR we Wrocławiu?
Jakby ktoś w podobnej sprawie potrzebował jeszcze kiedyś pomocy z okolić Bolesławca ( względnie Jeleniej Góry i Zgorzelca - raz na miesiąc tam witam ), to możecie do mnie śmiało pisać PW.
Wyłączenie EGR + delikatna modyfikacja map za znacznie mniejsze pieniądze niż sam EGR w jakiejś firmie;)
A skad te mapy? Gotowce z neta?
Sent from my BlackBerry 8900 using Tapatalk
I co wlasciwie te mapy poprawiaja? Cos sie zauwazalnie zmienia?