witam powiedzcie mi koledzy gdzie jest włacznik do przeciwmgielnych ? nie mam zielonego pojecia raz mi sie zaswiecily calkiem przypadkiem i tez nie mialem pojecia co gdzie i jak
Printable View
witam powiedzcie mi koledzy gdzie jest włacznik do przeciwmgielnych ? nie mam zielonego pojecia raz mi sie zaswiecily calkiem przypadkiem i tez nie mialem pojecia co gdzie i jak
włącznik jest w tunelu środkowym koło ręcznego i regulacji lusterek.
Obok ręcznego w przed FL, Po FL obok drążka zmiany biegów...:)
W 1,9 JTD mam włączniki obok hamulca ręcznego, może i ty tak masz?
Jaco. Jak już się bawisz światełkami to zobacz jak się włącza postojowe tak aby paliły się z wyciągniętym kluczykiem:P (kogo bym nie zapytał to cuda wyprawia, żeby je zapalić jak wsiada do alfy:D)
dzieki koledzy :D teraz juz mi sie nie chce wychodzic ale jutro jadac do pracy to sprawdze no i o tych postojowych rownierz trick sprawdze, tylko zebym sie do roboty nie spoznil przez to haha :D
Instrukcja obsługi się kłania!
Mi się jeszcze nie udało włączyć postojówek z wyjętym kluczykiem - chyba mam coś zepsute :(
bo włączyć z wyjętym się nie da
da się natomiast włączyć i wyjąć kluczyk pozostawiając postojówki włączone :-)
Załącznik 97021
a to tylko w fiatach tak się włącza? ja w zasadzie znam tylko takie rozwiązanie :D
U mnie po małym szarpaniu się włączają :)
wkladasz kluczyk wciskasz ten czarny cycek kolo kluczyja i przekrecasz w druga strone niz zaplon:) ot zagadka
Raz sobie zrobiłem taki eksperyment. Przekręciłem kluczyk w pozycję PARK i poszedłem do pracy. Po robocie auto musiałem odpalać przy pomocy kabli i auta kolegi.
Nie wiedziałem wtedy że w tej pozycji zapalają się postojówki.
Nie wiem ile godzin pracujesz ale jeżeli postojówki w zwykłą dniówkę 8 godzin zabiły aku to dla mnie to dziwne w sumie :)
no to ciekawostka rozwiana :) To nie zalanczam tego bo pozniej zapomne o nich
Pracuję 8 godzin. W mroźny zimowy dzień postojówki załatwiły mi już nie nowy akumulator na tyle że nie odpalił.
Ale nie aż tak całkiem do zera bo latam na nim do dziś.
gwoli teorii
masz z przodu 2x6W i z tyłu 2X5W
22W/12V to ok 2A
2A*8h=16Ah
biorąc pod uwagę, że to była zima, i sprawność zmarźniętego aku była niska, nic dziwnego, że nie chciał odpalić. W końcu to diesel, na rozpalenie potrzebuje niezłego "kopa"