Witam może mi ktoś poradzić :) klamki przednie zewnętrzne wciskają się do środka i po prostu nie odbijają :confused: co można zrobić aby tak nie było Z góry dzięki za odp.:)
Printable View
Witam może mi ktoś poradzić :) klamki przednie zewnętrzne wciskają się do środka i po prostu nie odbijają :confused: co można zrobić aby tak nie było Z góry dzięki za odp.:)
Opcje szukaj polecam, było wałkowane już. W skrócie: odkrec torx z boku drzwi i tam lej smarem
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk
na szybko mozna potraktowac wd..
przychylam sie do wczesniejszego postu..
temat opisany..
Na szybko, to można potraktować silikonem w sprayu :) WD 40 to penetrator i wypłucze resztki smaru :P No chyba że kolega ma zamiar na dniach porządnie się za to zabrać i nasmarować jak się należy :)
Jak byś użył opcji "szukaj", to byś sobie odnalazł manuala :P
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...przednich.html
W tym konkretnym przypadku po wpisaniu w "szukajkę" hasła "klamka 156" trzeba było się pofatygować i przejrzeć parę stron, bo na pierwszej nie wyskoczyło :) Może dopiero na 5;6 stronie - nie pamiętam ;)
Alternatywą oczywiście jest wujek Google, który po wpisaniu tego co chcesz znaleźć też skieruje Cię na forum AH :)
[OT] A najlepiej u wujka googla korzystać z funkcji "site:forum.alfaholicy.org klamka 156" [/OT]
Po prostu trzeba na to wpaść i przede wszystkim chcieć.
..i wszystko jasne ;-}
najpierw np wd40 od strony torxa i przycisku w celu oczyszczenia a nastepnie po 2 dniach silikon w sprayu w te same miejsca i problem z głowy ,u mnie ta metoda działa już ponad 2 lata
Posmarowałem kiedys wd 40 i narobiłem sobie tym sposobem biedy bo wyzarło mi lakier pod klamką.Dajcie sobie na luz ze smarami silikonami,sprayami typu wd 40 bo juz to wszystko testowałem i jest do kitu.Zastosowałem grafit w proszku i prblemy sie skonczyły.
własciwie to jest taki rodzaj smaru w postaci drobnego proszku.Meczyłem sie z tymi klamkami ze dwa lata,od kilku miesiecy mam spokoj a klamki chodza jak nowe.
Oj tam oj tam
Skoro na forum do czyszczenia stykow elektrycznych tez polecaja wd to co tam :p
ja rownierz popsikałem tylko wd40 i problemu niemam :)
o ile wd40 jako smarowanie jakieś tam jeszcze się może sprawdzać bo ma tam jakiś olej w sobie o tyle o czym pisałem już jako środek do czyszczenia styków połączeń elektrycznych raczej słabo się nadaje
więc ja osobiście nic nie mam do stosowania go w tych guzikach klamek itp
Ja raz do roku przed zimą zalewam olejem wazelinowym do maszyn do szycia i nie mam żadnych problemów z klamkami, a jak wiadomo najczęściej zdarzają się one w zimie. Olej wazelinowy jak wiadomo bardzo ładnie smaruje i zabezpiecza przed wodą, która przez nasze cudne klamki pięknie wcieka do środka i w zimie potrafi zamarzać.
napisał malin2k5 -Może to nie było WD 40....
A tak w ogóle to kto używa penetratora do smarowania? :sarcastic: Wiem są tacy niestety
nastepnie napisałes;"WD 40" - środek ogólnego stosowania :D
Zdecyduj sie czy penetrator czy ogólnego stosowania? wd40 zapewnia smarowanie i ochronę przed wilgocią tylko o tym nie wiesz niestety.
I tutaj się kolego bardzo mylisz. WD może sprawiać wrażenie jakby smarował na bardzo krótki czas - dopóki nie wyparuje. WD pięknie wypłukuje inne smary razem z całym brudem, po czym sam wysycha powodując że mechanizm pracuje na sucho - przed niczym nie zabezpiecza, niczego nie smaruje.
Kolego jakbyś potrafił czytać post po poście ze zrozumieniem, to wpadłbyś na to że moja wypowiedź nt. ogólnego zastosowania WD 40 jako środka smarującego była napisana z przekąsem :P
Proponuję żebyś zgłębił swoją wiedzę nt. smarów ;)
I jak dla mnie to możesz używać sobie WD 40 do wszystkiego :D
Pozdrawiam
http://pl.wikipedia.org/wiki/WD-40
- - - Updated - - -
i róbta co chceta
Popularna miejska legenda głosi, że kluczowym składnikiem WD-40 jest olej z ryb[3].
A widzisz.
Pod WÓ-dę rybkę zżarli a do WD-40 został im olej z ryb.