Czy ktoś mógłby polecić jakieś niepylące klocki (przód) do Giulietty z hamulcami Brembo? Te fabryczne strasznie pylą, a u mnie zbliża się powoli wymiana.
Printable View
Czy ktoś mógłby polecić jakieś niepylące klocki (przód) do Giulietty z hamulcami Brembo? Te fabryczne strasznie pylą, a u mnie zbliża się powoli wymiana.
Jak się ścierają (a to klocki nie tarcze muszą się ścierać) to będa pylić
Tarcze też są prawie na wykończeniu, więc nie powiedziałbym, że rezultat jeden komplet tarcz na jeden komplet klocków jest rewelacyjny...
Dokładnie też tak miałem klocki i tarcze do wymiany - to efekt elektronicznego Q2
Ale ja w 95% jeżdżę w trybie N, gdzie Q2 być nie powinno.
Jeżeli niepylące to tylko ATE Ceramic ... niestety nie ma jeszcze ich w ofercie do Julki. Mam nadzieję, że jak u mnie będzie czas na wymianę to się pojawią.
Nie tylko ATE, mozna tez z Ferodo znaleźć. I Bosch chyba tez cos ma.
Może EBC Red ? Podobno są nisko pylące.
No właśnie taką, u mnie wygląda to okropnie... Jeśli masz mniejsze tarcze, to pewnie i klocki są mniejsze i może nie jest tak źle, ale przy 330mm po 2 tygodniach felgi są czarne... Myślałem o EBC właśnie, ale ciekaw jest opinii kogoś, kto ich używał.
Jeśli się ma czas i ochotę :). Ja wolę nie oddawać na myjnię, a sam średnio mam kiedy się nią porządnie zająć.
Smigałem na Red Stuff-ach. Szczerze polecam. Zero pylenia i są niezniszczalne.
A jak zużycie tarcz przy tych klockach?
Miałem to z tarczami ebc i było ok
Sory, że nie w temacie, ale miło zobaczyć znajmoego z FBK, pozdrowienia dla Ciebie Bulls.
Ja używam szamponu do mycia aut :).
Umyj jakimś środkiem do felg. Zacznij od taniego ze stacji, jak nie da rady to cos typu Bilberry, ironx itp.
Ja teraz założyłem do VW jurid - pylą jak jasna... ale najmniejszych drgań, nawet jak są bardzo gorące.
Słyszałem też opinię, że muszą się ścierać, bo od tego są :)
Ale to są klocki do ostrej jazdy, nie nadają się do dupowozu ponieważ nie hamują, kiedy są zimne.
- - - Updated - - -
Proponuję najpierw przeczytać skład i nie stosowac srodków z kwasem.
- - - Updated - - -
Na koniec jeszcze jedna uwaga - są środki do pielęgnacji felg, które dość skutecznie zapobiegają przyleganiu i wżeraniu się pozostałości po klockach w felgi.
@Ricambi
Wiedziałem to od początku , ale ja osobiście nie zauważyłem aby efektywność hamowania była mniejsza na zimnych , natomiast bo wbiciu hebla w podłogę ( na zimnych właśnie) gały wyłaziły mi z orbit plus zero fadingu. Ja byłem bardzo z nich zadowolony. Niestety koszty wraz z tarczami turbo groove porażają.
Ricambi - o czym ty do mnie rozmawiasz? Myles kiedyś felgi wymienionymi środkami?
I u mnie czas na wymianę klocków i tarcz. Koniecznie chciałbym ATE Ceramic, które miałem w poprzednim aucie i dlatego, że praktycznie nie pylą chcę je do Julki. Mam tylko problem z doborem. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, czy te o oznaczeniu 13.0470-2768.2 (tył) i 13.0470-4854.2 (przód) będą pasowały. Zaznaczam, że nie mam hamulców Brembo z tarczami 330 i 278 mm tylko zwykłe z tarczami 305 i 264 mm.
Przy zakupie klockow z "ceramika" pamietajcie ze te klocki w wiekszosci maja nizszy wspolczynnik tarcia a co za tym idzie moga miec slabsza skutecznosc i dluzsza droge hamowania..
nie wspominajac, ze ate to chinsk przepakowywany badziew.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk