Koszty lakierowania całego auta
Witam,
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad odświeżeniem całego lakieru w mojej 147. Wkurzają mnie niektóre rysy i otarcia po poprzedniej właścicielce. Co prawda są zarobione ale jestem perfekcjonistą i wolałbym, żeby lakier był bez skazy ;) No i ewentualnie kolor bym przy tym zmienił - ale nie na żaden fikuśny ;) Powstaje oczywiście podstawowe pytanie o koszty. Z tego co wiem to lakiernicy biorą 300-500zł za element, a tych jest z 13-14 jak dobrze sobie policzyłem. Wyczytałem jednak gdzieś, że przy malowaniu całości biorą mniej bo jest łatwiej itd. Padały przy tym sumy rzędu 2500 czy 3000 za całość. Jedna z osób zasugerowała nawet, że taką cenę można dostać w ASO. Oczywiście interesuje mnie malowanie całych elementów a nie tylko z zewnątrz.
Ile to faktycznie kosztuje w Poznaniu? Czy ktoś już zafundował swojej belli taką przyjemność?
I prosiłbym o nie zamieszczanie opinii w stylu: "z powodu rys nie przemalowuje się całego auta". Ja to wiem ale może zrobię inaczej. Ot fanaberia jakich ostatnio mam wiele ;) Póki co się tylko nad tym tylko zastanawiam, decyzji nie podjąłem, więc proszę jedynie o odpowiedzi na temat ;)