Witam,
Po wymontowaniu akumulatora, rury biegnącej do obudowy filtra i wymianie samego filtra a nastepnie złożeniu świeci Mi się cały czas kontrolka od ABSu i hamulca ręcznego. Czy ktoś miał kiedyś taki przypadek? Jak naprawić tą usterkę?
Printable View
Witam,
Po wymontowaniu akumulatora, rury biegnącej do obudowy filtra i wymianie samego filtra a nastepnie złożeniu świeci Mi się cały czas kontrolka od ABSu i hamulca ręcznego. Czy ktoś miał kiedyś taki przypadek? Jak naprawić tą usterkę?
Od hamulca ręcznego to może sygnalizować niski poziom płynu.
A ABS pewno trzeba skasować i już będzie dobrze.
Czy da się błąd skasoweać jakimiś domowymi sposobami? Czy konieczne będzie podłączenie pod komputer?
Domowy sposób.zakup kabla za 50 zł i instalacja FESa. Jedno podłączenie i koszty zakupu się zwracają.
Właśnie nie byłem pewien czy ABS znika po 5 uruchomieniach ;) Dobrze mówię że po 5?
Po kilku (nie wiem dokładnie czy 5) gaśnie czasami "check engine".
W niektórych przypadkach, żeby nie było że zawsze ;)
A mi jak jadę mrugnie czasami kontrolka ręcznego dosłownie zapala się na pół sekundy ma ktoś pomysł dlaczego
Może czujnik ma słaby styk...
Popraw bezpiecznik na klemie + aku lub go wymień
Przy klemie są płaskie 60 lub 70 amperowe, jeden z nich jest od abs , mimo że wygląda ok, to może byc przepalony w środkowej częsci, podmień go lub zmostkuj
Witam.
Problem rozwiązany. Powodem był uszkodzony bezpiecznik 50A przy klemie +. Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam.