witam. ile powinien palic 1.6 boxerek na 100km przy w miare rozsadnej jezdzie, mi pali teraz ok 15 ale dusze go niemilosiernie wiec jesli delikatniej bede sie z nim obchodzil to jak moze wygladac spalanie?? z gory dzieki za odpowiedz . pozdrawiam !!
Printable View
witam. ile powinien palic 1.6 boxerek na 100km przy w miare rozsadnej jezdzie, mi pali teraz ok 15 ale dusze go niemilosiernie wiec jesli delikatniej bede sie z nim obchodzil to jak moze wygladac spalanie?? z gory dzieki za odpowiedz . pozdrawiam !!
Przy jezdzie mieszanej (deptanie, spokojnie) palil mi ok. 9 litrow :PCytat:
Napisał lukaszzarzynski
boxer czy klekot?Cytat:
Napisał showtime
Boxer :) klekocik przy deptaniu jara z ósemke, przy 170 na autobahnie kolo 9 :D
mi boxerek we wroclawskich megakorkach pali od 9 do 11 :? , na autostradzie wzial 12 :twisted: przy stalej predkosci 150 km/h tylko ze jechalismy w 4 i kazdy zdrowo powyzej 100kg masy wlasnej :roll:
Mi przy jezdzie 110km/h na trasie bierze 11 litrów gazu.
ostatnio mi wyszlo ze w cyklu mieszanym z ciezka noga palil mi ok 15 a teraz na trasie wychodzi ponizej 8 wiec moral z tego taki ze do miasta pieszo a gdzies dalej to fura :P pozdrawiam koledzy !! :D
Dobre auto i zjarac musi, wiec nie dziwcie sie :P za kazda zabawe trzeba zaplacic, jazda Alfa jest przeswietną zabawą wiec to naprawde musi kosztowac :P
Oj tak jazda alfą to czysta przyjemność, mój bx 1,7 16v pali przy dynamicznej jeździe 9 litrów w cyklu mieszanym, miasto, krótkie odcinki z domu do sklepu i trasa ok 30 km, oczywiście przy prędkościach odpowiadającym ograniczeniom poprzez znaki drogowe i stan polskich dróg, można szybciej tylko ja mam dopiero 23 lata, i niskie zawieszenie w aucie :D :) pozdro
Znam bol niskiego zawieszenia... u mnie dziadek przerabial wjazd na podworko, bo byl za wysoki :D
Ja mam 1.4 i pali mi w mieście 10-11 litrów, a trasie (jazda z prędkością 90-110km/h) poniżej 8 litrów.
mi sie ostatnio udalo zejsc do 12l lpg co bylo dla mnie szokiem pozytywnym a nie oszczedzalem jakos na obrotach ( 1.6 bx)
Też to zauważyłem :) W mieście mam problem zejść ponizej 10l, nawet jeżdząc spokojnie. Korki i częste postoje na światłach robią po prostu swoje, ale w trasie faktycznie nie ma na co narzekać.Cytat:
Napisał lukaszzarzynski
Moje autko na trasie mieści się w 8 litrach przy spokojnej jeżdzie około 110km, w mieście i przy szybszej jeżdzie to i nawet 10l przekroczy :)
U mnie spalanie średnio wychodzi 6-7w mieszanej jeździe, ale spokojnie jeżdżę na dotarciu mam alfe145 1.7boxer16v
Czyli chyba z moją jest coś nie tak :/, bo przy spokojnej jeździe paliła mi około 9-10l na trasie (pkości miedzy 90-120) więc trochę mnie to zastanawia zwłaszcza że macie w swoich takie same silniki i palą o wiele mniej
w mieście 11-12l ale akurat to mnie zbytnio nie dziwi bo zawsze jak widzę jakiegoś cwaniaka w golfie czy bmw to korci mnie żeby im pokazać gdzie jest ich miejsce :D:D:D
Mój bella 1,6 boxer na 21 l gazu przejechała 215 km. Było to na trasie non stop 120-140 km/h, więc chyba nie jest źle.
1.6 Boxer, jazda mieszana, dynamiczna, ale bez większych szaleństw: Benzyna 8-10, LPG (instalacja z Blosem) 9-11. Dla porównania próbowałem kiedyś jechać trasą 80km/h (około 2,5 tys. obrotów) i spalanie wyszło niecałe 8L, także tylko szkoda czasu na "ślimaczenie".
trasa spokojna, czyli około 100 km, wciąga około 7,5 litra. Trasa ostra, tak od 130 wzwyż, autostrada A4, wciąga ponad 11. W mieście jak nie ma korków wciąga około 9, do 9.5. W korkach spokojnie ponad 11. Od dwóch lat obserwuje takie same spalanie.
---------- Post dodany o godzinie 07:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:42 ----------
wesoły gość jestes, Sebastian. Silnik boxer 1.7 spala ci w mieszanej jeżdzie 6 do 7 litrów benzyny... Wiesz, jak czytam twoje rozmaite wpisy to tak sobie myślę, ze większego mitomana nie ma na całym portalu.
Z całym szacunkiem.
Dobra, tankowałem przed chwilą. 41 litrów, stan licznika 561 km. Benzynka 98, 4,42 zl litr. Na stacji spedycji karetek w Lublinie, b. dobra i pewna ,verva przy niej to pryszcz. Jazda w większości na trasie do setki, max przy wyprzedzaniu 120. co daje- 7,4. ;)