Witam wszystkich ! mam takie pytanie. moja alfa 147 nie posiadała radia cd ani kierownicy wielofunkcyjnej.. teraz juz czeka na montaż. co zrobić i jak podpiąć z radia do kierownicy zeby
to wszystko ładnie śmigało
???
Printable View
Witam wszystkich ! mam takie pytanie. moja alfa 147 nie posiadała radia cd ani kierownicy wielofunkcyjnej.. teraz juz czeka na montaż. co zrobić i jak podpiąć z radia do kierownicy zeby
to wszystko ładnie śmigało
???
Wpisz w wyszukiwarce "wymiana kierownicy na mulfifunkcyjna " jest dosc dlugi temat o tym z opisem wymiany krok po kroku sam wlasnie jestem na etapie wymiany :-D
Przy okazji i ja zapytam w podobnym temacie.
U mnie sterowanie w kierownicy jest:
Załącznik 101681Załącznik 101682
Stwierdziłem, że szybciej będzie zamiast zdejmować, wysyłać obszywać kierownicę, kupić nową. No i kupiłem, tylko teraz nie wiem czy będzie pasowała.Nie mam teraz kiedy jej założyć i sprawdzić, a mam 10 dni na odsyłka jak nie będzie pasować.
Sprzedawca opisał jako kierownica do AR 147. Logo ma, wygląda idealnie. Tylko przyciski do sterowania są całkiem inne :( Na jednym jest znaczek windows!! A na drugim znaczek słuchawki. Wygląd mi nie przeszkadza, ale czy będzie działać ze sterowaniem radiem? Macie w swoich coś takiego ?
Przy okazji bo nie mogę znaleźć, czym różni się wieloklin od 147, a 156 polift? Bo podobno są różne. Więc się zastanawiam czy to nie kiera do 159 :/
Mały offtop - gdzie Kolega kupił tą kierownicę? Sam się przymierzam do założenia kierownicy multifunkcyjnej i nie chcę się naciąć na byle jaką jakość wykonania. Na zdjęciu prezentuje się świetnie!
Na alledrogo :)
http://allegro.pl/kierownica-kolo-al...368651955.html
Nówka ori sztuka ze znaczkiem AR. Tylko mnie niepokoją te guziki. Ilość się zgadza, ale znaczki nie ;)
Na żywo wygląda jeszcze lepiej.
bardziej mi to na GT z selespedem wygląda niż na 147
To nie jest z gt
Gt na dolnym ramieniu tez ma ten srebrny/siwy plastik a 147 ma wlasnie tak jak na foto
Myslalem ze w 147 mie bylo blu&me
Przymierzałem do swojej to oprócz tych klawiszy wygląda identycznie. A pamiętacie może jaki jest wieloklin w 147?
Jak by się okazało, że przyciski nie podejdą, to chociaż kiera z moimi przyciskami podejdzie.
Te gałki do selspida patrzyłem można bez problemu odkręcić,
Wieloklin kierownicy ze 147 ma trzy takie elementy bez nacięć natomiast ze 156 jest ponacinany równo na całym obwodzie.
Aha.
Dzięki za info, mam takie trzy równomierne nacięcia. Czyli kiera od 147. Czyli w najgorszym wypadku zmienię przyciski na swoje, przynajmniej kiera będzie nowa :)
Sprzedający sam chyba nie wiem co ma, bo zapytałem już dawno mailowo co to za wersja itp i cisza. a przed kupnem odpowiadali w kilka godzin.
A jak zrobić kabel łączący radio z kierownicą?
Kierownica zamontowana. Nie widziałem jak wygląda obszywana, ale ta wygląda super. Warto było ją kupić.
Sterowanie działa, ale dziwnie. Tam gdzie u mnie by plus głośności, jest minus itp. Wszystko działa dziwnie. No i licznik mi miga, czy to oznacza, że przez taką pierdołę trzeba robić osiowanie ????
Czy ktoś rozbierał same te przyciski? Kształt mają taki sam, wygląd klawiszy mi nie przeszkadza. Zastanawiam się czy nie dało by się moich bebechów wstawić do tych nowych, nie pościeranych?
No i jak je wyjąć, są jakoś wkręcane czy jakoś na zatrzaski ?
Załącznik 102261Załącznik 102262Załącznik 102263
Przyciski da sie z kierownicy wyjąć bez problemu i ich obudowy też kiedyś rozmontowywalem więc z wymiana przycisków nie powinno być problemu. Mam w domu jakieś przyciski to rzuce okiem co i jak.
Dzięki za info.
Skorzystałem z Twojej rady z posta o dołożeniu sterowanie z kierownicy. Poszukałem na allegro przycisków do sprzedania. Było sporo zdjęć jak wyglądają zdjęte. No i już jestem po przekładce. Jeden stary okazał się pęknięty, posklejał go ktoś. Po rozebraniu pękł całkiem. Ale płytka ze środka nie naruszona. Przełożyłem je do nowych i śmiga, licznik przestał migać. Działają tak jak wcześniej tylko wygląd został dziwny(słuchawka i znaczek windows)
Słuchawka i znaczek Windows, aż tak w oczy chyba nie gryzą. Ważne, że wszystko wygląda jak nóweczka ;)
Ej głupie pytanie skąd na tych guzikach wzięła się słuchawka i logo windows ?? co to za opcja, do czego to.. jak radio widzę na zdjęciach że to najnormalniejszy Blaupunkt Alfoski..
Aha :) Czyli do tej pory nikt nie wiedział do czego one są ;) To się wyjaśniło.
To musi być naprawdę rodzynek. A masz gdzieś foto ??
Miano rodzyna to auto zyskało dzięki okolicznościom w jakich trafiło do właściciela.
Auto wygrane z konkursu, które jeździło tylko w niedzielę do kościoła...
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tml#post696099
Więcej zdjęć i info było na AlfaClub.pl