Wydaje mi się dość długi lewarek od zmiany biegów. Co myślicie o skróceniu go o parę cm . Będzie v gorzej zmieniać biegi czy lepiej?
Printable View
Wydaje mi się dość długi lewarek od zmiany biegów. Co myślicie o skróceniu go o parę cm . Będzie v gorzej zmieniać biegi czy lepiej?
Sam o tym myślę i pewnie także zaryzykuję
Nigdzie nie spotkałem się z taka sztyca długa.taka jest w oryginale?
Ktoś gdzieś na forum ostatnio pisał, że skrócił. Jest zadowolony. Nie jestem w stanie znaleźć tego tematu :(
Optycznie wydłuża Ci ją niefabryczna gałka:)
Oryginalna z katalogu alfy. Ciekawe ile można to skrócić by było komfortowo zmieniać biegi
Brzeszczotem to upiernicze?
Sens ma zrobienie tzw. shortshiftera, ale to wymaga trochę bardziej skomplikowanej operacji niż samo skrócenie góry http://autokult.pl/2011/03/29/short-...-zmiany-biegow
Skracaj. Biegi będzie się zmieniać lepiej-bardziej precyzyjnie. Ja skróciłem w 156 o 2 cm. Proponuję użyć kątówki do tego odpowiednio wcześniej zabezpieczając deskę rozdzielczą i fotele.
Szlifierki nie mam jedynie brzeszczot. Drążek jest pełny w środku czy rurka. Mówisz 2 cm zrobią różnice?
ja zrobilem u siebie o ok 2,5 max 3 cm. i wyglada o niego lepiej lepiej tez wchodza biegi ! polecam jak najbardziej !
- - - Updated - - -
drazek jest pelny w srodku
3cm jutro odetne zobaczymy jak będzie mam nadzieje ze lepiej bo kicha będzie.
O wygląd mi nie chodzi tylko o komfort zmiany biegów.latam drążkiem przez pol auta by wrzucać biegi
P.s
Pełny czy pusty i tak utne Brzeszczotem kwestia czasu
Jest pełny.. ja obcinałem u siebie.. ja to z dobre 6cm uciąłem :P bo chciałem uzyskać inną estetykę + inne działanie.. teraz odpowiada mi praca lewarka.. ruch jest krótki, szybki i precyzyjny.. jedynie wymaga troszkę więcej siły bo jak łatwo się domyślić skracając lewarek skracamy dźwignie które zmniejszała wymaganie na dużą siłę nacisku..
Tylko radzę dobrze pomyśleć przed ucięciem.. bo ja np. miałem wcześniej gałkę momo teraz sparco.. i one montowane są na imbusy zaciskowe na lewarku a fabryczny lewarek mocuje się na te wypustce na górze/końcu lewarka i jak obetniesz te parę cm i zlikwidujesz wypustkę to gałka będzie Ci się kręcić dokoła..
Nie pamiętam kiedy tą fotkę robiłem bo zmieniałem lewarek ostatnio i ciąłem ten nowy na jeszcze krótszy i nie wiem czy na foto już ten krótszy jest czy dłuższy.. ale mniej więcej tak to wygląda..
http://www.forum.alfaholicy.org/
Będę skracal po 2cm jeździł i sprawdzał.
By nie przegiac pały :)
Ja skróciłem i jest ok ,lepiej to wygląda.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/07/73.jpgSkrociles ile ? 3cm czy konkretnie
Też takie coś macie ? Jak utne 3 cm to zetne to ciekie z góry
Lepiej napisz o efektach ;)
Mile zaskoczony jestem biegi fajnie precyzyjnie się wbija nie latam tym drążkiem po całym aucie :D
Jak skróciłeś o 5cm to jak gałka weszła? Bez klina?
Ucialem drążek rozwiercilem gałkę nasadzilem i brokiem skręciłem.
A jak z biegiem wstecznym? ? U mnie jest podciagany..
Gesendet von meinem LT18i mit Tapatalk 2
Podciagany? Wbijam go normalnie u siebie nawet lepiej niż jak drążek był dłuższy
Taaa... Podciagany jak w Punto ;-) chetnie skrocilbym sobie rowniez drazek ale wlasnie zastanawia mnie ten wsteczny czy bedzie ok, bo jak utne to juz nie przyspawal drazka haha
Gesendet von meinem LT18i mit Tapatalk 2
U mnie jest standardowo więc problemu nie ma