-
Wymiana komputera 1.6 ts
Witam wszystkich. Muszę wymienić komputer w mojej belli ponieważ jest uszkodzony i wywalało mi błędy p0604(ECU RAM MEMORY) p0605(ECU ROM MEMORY). Wiem że wymiana komputera łączy sie z wymianą immo i kluczyka, ale znalazłem komputer taki jak potrzebuje 0261206714 w firmie "kocar" i piszą że niby jest rozkodowany i gotowy do montażu. Do takiego rozkodowanego kompa tez potrzebuje immo itd czy nic już nie musze wymieniac?
-
podaj cenę tego rozkodowanego komputera :P
podejrzewam że ktoś z forum zrobił by Ci to dużoooooooooooooo taniej :)
poczytaj tu
-
- immo jest zapisane w body komputerze oraz klucze aktywne, wykasowane.
- przy wykasowanym , wyzerowanym ECU podłaczasz nabyte ECU do auta i możesz jeżdzić z takim zestawem.
- jak będzie ci przeszkadzać lampka immo , to sobie doprogramujesz klucze jak masz kartę CODE.
-
rozkodowany komp kosztuje 750zł. Na allegro jest ich dosłownie paree sztuk 0 261 206 714 B Dodam, że moja 147 jest z 2000 roku i napędza ją 1.6ts 105km. w tym roczniku i do tego silnika zakładano równiez ecu o numerze 0 261 206 715 c? Wie ktoś może czym się różnią i czy taki komp działał by u mnie? Jest ich bardzo dużo i ceny zaczynaja sie od 80zł :)
-
- przy takiej róznicy ceny to ja bym spróbował wymienić te ECU.
- numer 261 206 715 był w moim aucie , z 2006 roku.
- czyli wygląda że 715 jest nowsza.
- nie robiłem prób aby podstawic starszą wersję z numerem 714.
- przy podstawieniu 715 musisz zrobić dla tego ECU immo-off, kolega euroscan podał na forum pliki do immo-off dla 147 TS.
- niestety do tej operacji jest potrzebny programator Galletto 12.50 (12.60).
-
-
Jestem z Gostynia(70km od Poznania. 100 od Wrocławia)
-
kupiłem dzisiaj ecu 715, nie mam zrobionego immo-off ale z ciekawości podłączyłem go. właczyłem fesa i wybrałem 1.6 TS 105cv wyskoczyła mi niezgodność iso czy coś tam, więc wybrałem 120cv i poszło bez błędów. odczytałem błędy i pokazały się u1600, p0155 p1653. Wychodzi na to że ecu 715 jest od silnika 120km. Istnieje opcja że będzie to działać? Może zgrać program z 714 i wgrać na 715? jeśli nie to pozostaje mi szukać 714 :/
-
- sposób postepowania:
1. zgrać program z zakupionego ECU.
2. zgrać program ze starego ECU.
- program z 714 moze byc juz uszkodzony w związku z tymi bledami jakie sypie to ECU ale mozna spróbow wgrać program z 714 na 715.
- w pierwszym kroku robimy immo-off, potem wgrywamy program z 714 na 715.
- inaczej nie skasujesz zapisanych kluczy na tym zakupionym 715.
-
Problem rozwiązany, musiałem kupić jednak czysty ecu 714:) W mojej okolicy nie ma mądrego na wyczyszczenie komputera a co dopiero przegranie softów.
-
- po zamontowaniu "czystego" ECu nic więcej nie musiałaęs robic.
- auto, immo działa bez problemu ?