Nie dzialaja mi spryskiwacze szyby przedniej i tylnej :| Plyn jest, ale szyby sie nie spryskuja. Czy to pompka, i czy jest jakis osobna na tylna szybe :?:
Printable View
Nie dzialaja mi spryskiwacze szyby przedniej i tylnej :| Plyn jest, ale szyby sie nie spryskuja. Czy to pompka, i czy jest jakis osobna na tylna szybe :?:
A jak próbujesz włączyć spryskiwacz to słychać jakiś dzwięk spod maski ? Jak tak to sprawdź trójnik bo prawym (od strony pasażera) wygłuszeniem maski, czy nie cieknie.
Zbiornik/pompka jedna sztuka. W polonezach były dwie-na obu końcach :lol:
No wlasnie nie ma ;// Jak sie przytrzyma spryskiwanie to tylko wycieraczki sie wlaczaja w tym odrychu ktory towarzyszy spryskiwaniu szyb :wink:Cytat:
Napisał Lesio
Bezpiecznik pewnie sprawdziłeś ? (Ten z opisem Servizi Services). Zostaje pompka albo coś z manetką wycieraczek.
nagminnie zamarzaja mi przednie spryskiwacze :roll:
plyn zimowy(z auchan), tyl pryska bez problemow a przod zamarza...
moze ktos mial taki problem i zna jego rozwiazanie :?:
Może na początek kup jakiś lepszy płyn i zobacz.
U mnie to samo, spadnei poniżej -5stopni i zamarza. A płyn mam orlena niby do -22 czy -25 i kupa ;//
Też wleje inny..
moze kupic koncentrat i rozrobic z plynem?
widzialem z shell'a 1l 6zl, przy rozrobieniu 1l koncentratu/ 1l wody wychodzi -20, czyli z plynem powinno byc jeszcze wiecej...
a moze dolac jakiegos denaturatu poprostu? :wink:
Czytalem kiedys test plynow zimowych w jakims Auto Swiecie bodajze, i wyszlo ze ten firmowany przez Auchan jest dobry, lepszy niz niektore firmowe za duzo wyzsza cene :wink:Cytat:
Napisał siwy144
Ja właśnie dolałem bo mi zamarzają spryskiwacze w identyczny sposób - i nie nie pomogło a wlałem całą butelkę, czyli 0,5 :?Cytat:
Napisał gonzo
Jedyny efekt jaki osiągnąłem to super drażniący zapach alkoholu który wlatuje spowrotem do wnetrza auta poprzez nadmuch :D
jesli zamarza plyn to nie ma co sie na ten temat rozwodzic..prosta sprawa plyn tylko z nazwy zimowy i tyle.jesli jest taki jest w zbiorniczku pomoze dolanie butelki denaturatu.troche smierdzi ale nie zamarza :wink: dawno temu bylem troszke daleko na wschodzie i nasz plyn z napisem do -25 stopni przy -15 zamarzal w dyszach.ruski przy 30 dzialal :shock:
pompka jest jedna,i kreci sie w lewo lub w prawo w zaleznosci ktora szybe spryskujesz.zrob prosty test probowka czy dochodzi prad do pompki.Cytat:
Napisał Milano_155
Miałem identyczny problem..Cytat:
Napisał gonzo
Wczoraj pogoda sie polepszyla, było trochę cieplej..
Przedwczoraj w nocy popsikałem dyszki preparatem o nazwie WD40 :) i wszystko smiga :)
mi sie wydaje,ze to nie tyle, ze magiczny plyn zamarza (choc bardzo mozliwe przy tych temp) ,a woda z zewnatrz minimalnie tam wcieka ze sniegiem i robia jakis zator.
A mi tam nic nie zamarza, leje tani płyn ze stacji benzynowej 5L za 13 PLN i przy mrozach które ostatnio wystąpily, nawet -18 płyn gęstniał do konsystencji żelu i taki leciał przez dysze, wycieraczki mialy problem z rozprowadzeniem go po szybie :)
Dysze mogą się zapychać i w tym tkwi problem, nawet jeżeli odrobina wody dostanie się do dyszy (co jest mało prawdopodobne) pozostaje tam też troche plynu który nie pozwoli zamarznąć wodzie.
A to że kolega tarsar pisze że przy -5 zamarza to jest niemożliwe. Żaden, nawet najbardziej marny plyn zimowy nie zamarznie w takiej temperaturze.
woda przez dysze????Cytat:
Napisał Parzi
Mowie o samych koncowkach a nie o calym ukladzie przeciez. Wiadomo,ze woda nie wcieknie mu przez dysze do zbiorniczka z plynem. Same koncowki (dysze) moga przymarznac i nie bedzie pryskac chociaz pompka dziala. To tylko moje zdanie
kolega wyżej ma racje :) też moze tak być dla tego pewnie w pewnych wozach sa dysze podgrzewane :)
dysze podgrzewane sa po to by plyn w otworku malej srednicy nie zamarzal...Cytat:
Napisał siwy144
dziwne bo ja w escorcie np. nie widziałem roznicy w tej dyszy co do AR chyba że w srodku jakas jest.