Witajcie, moje dysze spryskiwaczy właśnie skończyły żywot, polecacie je wymienić na nowe oryginalne czy na te od octavi II ? Jeśli ktoś ma foto z bliska jak wyglądają w podszybiu będę wdzieczny.
Printable View
Witajcie, moje dysze spryskiwaczy właśnie skończyły żywot, polecacie je wymienić na nowe oryginalne czy na te od octavi II ? Jeśli ktoś ma foto z bliska jak wyglądają w podszybiu będę wdzieczny.
Proponuję zajrzeć tu http://www.forum.alfaholicy.org/156/...kiwaczy-4.html
Wszystko mi to wyjaśniło, lecz mam jeszcze takie pytanie czy ktoś zakładał od Octavi II dysze z podgrzewaniem ?
Tak, ja mam założone podgrzewane z Oktavi II. Żeby je założyć też trzeba powiększyć trochę otwór, ale ogólnie wszystko pasuje i nie trzeba robić specjalnej rzeźby.
pzdr
A jak zrobiles podgrzewanie ?
Czy po prostu masz podgrzewane ale bez mozliwosci grzania ?
Podpięte pod grzanie lusterek/szyby tylnej. Wtyczki orginalne z dysz oktavi obcięte i lutowane kable, bo na szybko nie znalazłemtakich wtyczek.
Jeszcze nie testowałem w warunkach zimowych bo zakładane były na wiosne tego roku.
pzdr
Ja mam zwykłe bez podgrzewania za 20zl/szt. Sika fajnie, ale chyba moja pompka umiera bo coś słaby mają rozprysk. Jak to sika u was?
http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza...516099925.html U siebie mam zamontowane dokładnie z tej aukcji jest super. Oryginalne i tanie.
A ja mam takie kupione i nie pasują. Raz, że trzeba powiększyć trochę w podszybiu, żeby weszło. Potem może nie siedzieć tak dobrze. Dwa, że wężyki też nie pasują. Ja odpuściłem, jak ktoś chce, to sprzedam te 2 szt za 20 zł z wysyłką
dziurę owszem trzeba lekko powiększyć ale spokojnie zrobić minimalnie mniejszą i siedźą super. Wężyki również weszły i siedzą mocno bez problemu. Ciekawe czemu u Ciebie nie pasują.
Też nie wiem, ale przeczyściłem swoje i działają dobrze.
Musisz ciągnąć z kabiny. Najlepiej "wymacać" który przekaźnik jest od grzania szyby, włączając i wyłączając grzanie znajdziesz który stuka i najlepiej tam sie podpiąć.
pzdr
Ok, jutro postaram się to znaleźć i zmierzyć
Gdyby kolega odpuścił to jestem wstępnie zainteresowany, 2 w kolejce ;)
nie lepiej kupić z aukcji nowe za 8zł z groszem sztuka skoro kolega i tak będzie brał te od Proxim'a? :)
Spoko ;)
Jasne że można, ale skoro koledze "zawadzają", jeden z kolegów nie zadeklarował się w 100% że bierze(w mojej opinii) to wyraziłem chęć zakupu, to chyba nic złego ;)
Pozdrawiam
Póki co, to muszę je znaleźć, jutro się tym zajmę ;)
u mnie przy płaskich wycieraczkach jest ok przy ustawieniu na minimum. Dodatkowo można obniżyć dyszę lekko podcinając od spody samą dyszę która jest ogranicznikiem. i wtedy idzie jeszcze niżej ale u mnie nie było potrzeba
Hmm. To nie wiem. U mnie jest jeszcze sporo do minimum...Jakbym nizej ustawił to by walilo aby tam gdzie sa wycieraczki sa w spoczynku.
Cześć.
A mogę wiedzieć w którą stronę robiłeś podcięcie - w stronę szyby czy w stronę silnika.
Dzisiaj przymierzałem te które przyszły i według mnie są troszkę wąskie w stosunku do istniejącego otworu - otwór mam szerokości 17mm, a dysze mają niecałe 19.
Druga sprawa to kwestia docinania otworu - dysza jest dość długa i może nie zmieścić się w płaską część podszybia przygotowaną pod dysze - czy przy wycinaniu wchodziliście w część gdzie podszybie nie jest już płaskie?
Wszystkie wskazówki mile widziane :)
pozdro
krzyzie
Podcinałem w stronę silnika. dzisiaj mogę zrobić zdjęcie jak to u mnie wygląda. Nie było problemu, że coś było za długie czy coś. Docinałem nożykiem, takim wysuwanym. Bez problemu. Płaskiej części z tego co pamiętam nie ruszałem
Cześć xmajk.
Dałeś radę zrobić fotkę, w sobotę jak nic się nie wydarzy chciałem zabrać się za kilka przeróbek w aucie, wiec jakbym widział jak to rozwiązałeś to na pewno by mi ułatwiło.
pozdro
krzyzie
udało. Wczoraj nie robiłem bo lało caly dzień.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/09/155.jpg
Czy takie cos Ci wystarczy czy chcesz jakieś inne?
Cześć xmajk.
A powiedz mi czy ty też miałeś przy oryginalnych dyszach dość szerokie otwory?
Ze zdjęcia wygląda jakbyć miał wycięte od dolnej powierchni płaskiego - niestety u mnie obawaiam się że bedzie problem pod podszybiem mam jakąś uszczelkę która może haczyć w króciec do podłączenia wężyka.
Chyba zdemontuje podszybie i zobacze jak to wygląda od spodu.
Dzięki za zdjęcie.
krzyzie
dzisiaj wkleję Ci zdjęcie otworu. otwór minimalnie poszerzyłem. całość zajęła mi 10 min i za bardzo sie nie zastanawiałem robiąc otwór :)
to dość dziwne. kolega wczoraj montował u siebie i pasowały idealnie również polift jak mój i z tej samej aukcji
Dziś zakupiłem dysze z fiata uno, mocowanie jest identyczne jak w alfie, ale te z fiata mają wyjście wężyka na prosto, a nie pod kątem. Posiadają 3 osobne dysze metalowe wiec bez problemu sie je ustawia. Dysze te nie sa mglowe tylko zwykle strumieniowe, strumien jest dosc szeroki i nawet daje spory rozprysk.
Niestty gostek mial tylko jedna na srode zprowadzi mi drugą to porobie fotki dla zainteresowanych co i jak
ja mam z uno juz kilka lat i powiem wam ze nic lepszego nie potrzeba