Witam
robił ktoś już w 166 dymionie przednie lampy?
może jakieś fotki?
Printable View
Witam
robił ktoś już w 166 dymionie przednie lampy?
może jakieś fotki?
Noooo! Robią robote konkretną w tym lakierze. A jak się do tego zabrać? Sprayem czarnym zaatakować wystarczy?
Nic nie widać na tym zdjęciu a powiększyć się nie da :(
Nic nie widać? Efekt ogólny wizualny widać, nie przesadzaj ;)
Tu wieksze foto. Do mnie to osobiscie nie przemawia wiec nie bede sie wypowiadał. Lampy sa malowane od srodka to nie jest szkło alowane sprejem. beer:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/08/154.jpg
Jak dla mnie konkret... Ciekawe jak by się to sprawdziło w zestawieniu ze srebrnym lakierem.....:)
Przecież ten samochód wygląda jak jedna wielka czarna kupa.
co z homologacja na takie lampy? nie zabiora dowodu za taki tuning ?
Panowie. Po pierwsze to żadne dymione bo za to dowód zabierają. Po prostu zmywasz odbłyśnik z luster :P (znaczy się z tych plastików wypełniających wolną przestrzeń między drogowymi a soczewkami) ot cała filozofia. A po drugie to tylko z czarnym lakierem. Z innymi osobiście mi to na podbite oczy wygląda :P
Marku ewentualnie z czarnymi zaciskami i czarnym scudetto do czerwonej też by pasowało ;)
Nie :)
Wg mnie ładna felga, ładny zacisk, ładne skóry, ładny Zender to tuning na jaki w 166 można sobie pozwolic żeby było ze smakiem, można jakas koncowke tlumika w jtd dodac i tyle. Czarne lampy tu nie pasują , z "166 NINJA" mi sie to kojarzy., no ale kazdy ma swój gust. Jezeli juz to tylko z czarnym lakiem - w blu oddisea bedzie tragedia... W czarnym polifcie z wielkim scudetto moglo by zacnie byc ale w przedlifcie slabe.
W Gtv miałem takie lampy w Blu Atollo i było bardzo fajnie :)
Criss to juz kwestia gustu. Jezeli Ci to sie podoba to spoko. Jest nawet na forum blu oddisea z tak zaciemnionymi lampami ale nie pamietam czyja ona była.
cumaborek chyba mial ciemne lampy
Tak, ale miał czarny lakier. Wtedy to ok.
Czym najlepiej zmyć ten odbłyśnik z tych plastików? Bardzo chętnie bym to u siebie wypróbował :)
Samo zlezie pod gąbką z mydłem :P
Dzięki dzięki. Spróbuje:)
A mam jeszcze pytanie: Czy ktoś zna sposób na ściemnienie tylnych lamp? :)
dowodu za to nie zabieraja, mialem w 146 tak zrobione i nie raz mialem kontrole, czy auto musialo przjesc przeglad i byl luz. Na alfach tak sie nie znaja i nie wiedza czy takie sa ori czy nie. Wazne jest zeby nie zamalowac odblysnikow za zarowkami, tylko te ktore zadnej funkcji nie spelniaja, warto tez na okolo soczewki zaostawic to srebrne kolko.
Tak. Ja pisałem że zabierają za dymione klosze (jak w temacie). A za pomalowanie tego "wypełniacza" nikt nic Ci nie zrobi. Np BBM fabrycznie miał to czarne. Ważne są klosze i odbłyśniki.
to sorka zle przeczytalem :)
ja sie czaje zeby tylne lampy jedna warstwa motipa czerwonego do lamp potraktowac. Kiedys tak lampy w jendym autku zrobilem i pieknie to wygladalo bo niestety ale te wyblakle wsteczne w 166 paskudnie wygladaja...
Tylne lampy potraktuj pastą polerską, będzie odrobinkę lepiej :)
Aczkolwiek nie to czego pragniemy :D
cris szukałeś i znalazłeś. WG mnie 4/10 bo te reflektory w wersji ori dodają autku charakteru. Każda AR z natury ma mocną osobowość i naprawde tuning to jak walka z wiatrakami...tutaj fabryki nie poprawisz..Lepiej sobie DSP zaloz albo zender looka od autoDS ..