Przez Ciebie kupilem inne kola na zime xD a fura prezentuje sie superwahacze nowe malowane czy stare odmalowane ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przez Ciebie kupilem inne kola na zime xD a fura prezentuje sie superwahacze nowe malowane czy stare odmalowane ?
Możesz napisać gdzie robiłeś wahacze, za ile, i co tam jeszcze ważnego uznasz?
Dzieki
Wahacze zostały wykonane tak: Wysłałem dwa które na 100% proste były i nie skorodowane do Deuter w Olkuszu, oni pomierzyli tuleje, wycisnęli starą na prasie.. Puste wahacze mi odesłali ja je oddałem do piaskowania i lakierowania proszkowego a oni wykonali w między czasie nowe cukierki całkowicie z nową metalową tuleją, zalane żółtym PU z nową blachą mocującą, we własnym zakresie je sobie wprasowałem i gotowenówki, pełna sztywność..
Jak ktoś woli miększe to można czerwone PU zamówić o twardości zbliżonej do gumy..
Dzięki za odpowiedz. A coś robiłeś z poprzecznymi? Na przykład rurki na uniballach?
Bardziej miałem na myśli gięcie sie tylnych wahaczy - to jest w sumie wytłoczką która gnie sie w rękach. Czujesz teraz na zakrętach ze tył jest stabilny czy dalej karoseria sie porusza względem kół? W sposób niekontrolowany? Cieżko mi to opisać....
Detale pięknie zrobione cieszą oko. Brawo super odrobiony samochód.
147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
147 GTA 3.2 Q2
156 2.5 V6 Q2-była
Giulietta QV
Mito QV
75 3.0 V6 QV
ALFETTA GTV 116 1976
ALFETTA GTV 116 1981
https://www.facebook.com/okrajnikgarage
Trochę czasu minęło, przyda się mały update
Co do ostatnich zmian w skrócie:
- Nowe poszycia progów wstawione
- Nowy tylni zderzak, fuzja mocowań od 147 z dolną częścią od Giulietty
- Dokładka zderzaka Giulietty została wzbogacona o dyfuzor od Abartha 500
- Nowy końcowy tłumik z końcówkami Akrapovic z kwasówki z carbonową nakładką
We wnętrzu doszła hydrografika panelu klimy, ramki radia oraz całego górnego nawiewu klimatyzacji. Oprócz tego zamontowane zostały nakładki na pedały Sparco oraz podstopnica. No i Alfa dostała też nowe zegary po FL do których przełożyłem tuby z moich zegarów i ramkę od tub która normalnie jest srebrna też pokryto hydrografiką carbon..
W między czasie auto odwiedziło Tor Kielce przy okazji Italian Track Day 2016Dodam że spisało się świetnie, dało tony frajdy (mimo deszczu i kiepsków warunków podczas czasówki) i zajęła nie najgorsze miejsce w środku stawki.. a było jednym z najsłabszych na całym evencie..
Po dłuższej przerwie udało się ogarnąć kilka spraw których przed wyjazdem na tor nie udało się zrobić:
- Nowy uszczelniacz wału Corteco.. stary piszczał jak nie wiem co..
- Zalany nowy olej Valvoline VR1 Racing 10W60 i nowy filtr i do skrzyni nowy Motul MotylGear
- Wydech poprawiony już siedzi jak trzeba i nie lata..
- Brakująca ramka radia oddana do hydrografiki razem z anteną dachową która wypłowiała od słońca
Teraz pozostaje czekać na pierwsze wizualizację oklejenia auta które niedługo nastąpi oraz poluje na jakieś dobre nakładki progowe.. Prawdopodobnie najwyższa pora zająć się szarą nudną podsufitką
A teraz parę fotek z zewnątrz.. Wnętrza fotki będą kiedy ramka przybędzie
i ostatnie ze spota pod narodowym
No i mała próbka brzmienia zmienionego wydechu
https://www.youtube.com/watch?v=lO6UnTKLNKY
Ten customowy zderzak jest mega ! Gratki [emoji6]
Zderzak przód będzie robiony pod zderzak z tyłu?
Pięknie wygląda![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione