Witajcie , dostałem zaproszenie do przedstawienie mojego projektu , więc korzystam . Przedstawiam wam moje oczko w głowie , Białą GT 3.2 po moich lekkich modyfikacja , na początek troche o histori autka Jestem jego drugim właścicielem , wcześniej był nim szwajcar , urodzony w 1943 roku xD więc dziadziuś bardzo dbał o autko
HISTORIA:
W 2014 roku w styczniu alfa została osobiście sprowadzona ze Szwajcarii , naprawdę długo szukałem tak zadbanego egzemplarza a że trafiła sie okazja nie zastanawiałem sie . Nie było tak kolorowo , autko miało lekkiego szczała w lewy przód ale za to strasznie zadbane wnętrze Po oględzinach na miejscu , już o nic się nie martwiłem , wiedziałem że bez problemów doprowadzę ją do ideału
Po wszystkich pracach blacharskich i po podliczeniu kosztów jakie musiałbym wydać na lakiernika , zdecydowałem sie na przemalowanie całego samochodu włącznie ze wszystkimi wnękami , zakamarkami . Postawiłem na kolor Bianco Pearl z palety AR a konkretnie z Giulietty .
DANE TECHNICZNE:
Rocznik: 2004
Przebieg : 153 000 ( w chwili zakupu )
Przebieg obecny : 160 000
Kolor : Bianco Pearl
MODYFIKACJE:
Silnik : czysta seria ( jeszcze )
Układ dolotowy : Custom - własnej konstrukcji dolot z nierdzewki zakończony stożkiem SIMOTA
Układ wydechowy : dziurawa seria - jestem w trakcie spawania wydechu ( zrównane portki , kolektory bez katalizatorów , tłumik przelotowy w miejsce środkowych katalizatorów , y-pipe a następnie 2 końcowe tłumiki przelotowe , po 2 końcówki na strone tzw: duplex wszystko oczywiście z nierdzewki )
Przeniesienie napędu: fabryczny mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu tzw: Q2 , wzmocnione sprzegło .
Zawieszenie: seria (będzie gwint)
Układ Hamulcowy : Gładkie tarcze BREMBO 330 , z klockami Green Stuff
Koła : były RH as speiche , obecnie TOORA 18 w kolorze Grafit Titanium , P349 z palety SPECTRAL , na nich oponki BF GOODRICH G-profiler 225/40/18ZR bardzo fajnie kleją się drogi na mokrym ale na suchym niestety sobie nie radzą :/
Tuning zewnętrzny : Podszybie oklejone folią imitującą CARBON , przyciemnione delikatnie przednie reflektory
Wnętrze : Tablet w miejsce radia 2 din , oryginalne radio w schowku , poza tym , ładnie utrzymana czarna skóra
Plany :
- jak najszybsze dokończenie wydechu , myślę że efekt bedzie powalający
- dokładka na przód własniej konstrukcji - kończe na dniach
- lipy na progach
- zabudowa tabletu (ramka własnej roboty)
- lotka na tylną klapę cos w stylu CLS , oryginalnej z GT
- Felgi 19x9,5 , wklęsłe (jeszcze nie zdradzę modelu)
- czarna podsufitka