Silnik: 1.9JTD, zamontowane duże wtryski, big turbo GTB22 , big intercooler
Układ dolotowy: 76mm z filtrem w obudowie carbonowej , krótki układ około 40cm
Układ wydechowy: Downpipe 2.75" owiniety termotec'iem, dalszy układ to 2.75" z tłumkiem środkowym przelotowym i na końcu tłumik restrykcyjny.
Przeniesienie napędu: skrzynia 6 biegówa z mechanizmem q2, jednomasa ze sprzegłem custom okladzina kevlar.
Elektronika: zegar 3 barowy gear z temperatura egt i powietrza w dolocie. Pionner app radio 4.
Tuning zewnętrzny: Lakier biały xyralic, felgi 19" 8.5" p/t z Jaga XF, zawieszenie billstein b14, dystanse okolo 36mm, wszystkie dodatki pomalowane na czarno.
Historia: auto trafiło do mnie w 2007 roku. Przelakierowalem całe na biłay xyralic łacznie z komora silnika w 2008r. Zaczałem pierwsze testy z różnego rodzaju turbinami. Zależalo mi głownie na malej turbinie aby było około 200koni i 400nm. taki cel uzyskalem na hybrydzie zrobionej przeze mnie. Ale mocy po czasie brakuje jak zawsze tak wiec plan padł na nowszej generacji turbinę czyli GTB 22. Zamontowałem duzy IC i duze wtryski, auto wystroiłem w firmie Ecu Project na 242konie i 540nm ale to był tylko setup testowy. Testy przeszły pozytywnie wiec będzie dalsze strojenie.
Plany: zamontować układ hamulcowy 6 tłoczków i tarcze miedzy 350 a 390mm na przód, na tył około 300mm i 4 tłoczkowe zaciski.
Zdjęcia: