To jak mieli problem z dokręcaniem w fabryce to warto sprawdzić czy dokręcona jest śruba koła napędowego pompy oleju.
Też mam pytanie, bo u mnie występuje dziwny dźwięk jak na filmiku poniżej, od ok 2 tys.obr.
Słychać to od 21 sek i od ok. 36 sek. Ktoś może coś wie ?
https://drive.google.com/file/d/1HnL...usp=drive_link
Już przyznałem dostęp nieograniczony. Przepraszam.
Ostatnio edytowane przez zinedine11 ; 10-07-2025 o 08:19
Wydaje mi się że u mnie jest podobnie, aczkolwiek po nagraniu trudno powiedziec tak dokładnie. U mnie pojawia się to raczej tylko w czasie jazdy jak gwaltowniej przyśpieszam, tak między 2200 a 3000rpm i znika. W ASO na Polczynskiej oczywiscie nic nie słyszeli... Ja mieszkam przy skrzyżowaniu S8 z trasą na Stare Babice, pewnie kojarzysz, dość blisko Ciebie. Jakbyś miał ochotę to możemy się gdzieś spotkać i to porównać. Też mnie to drażni.
Ten dziwny dźwięk to żona
A tak zupełnie poważnie to najlepszy mechanik audiofil nie pomoże przez komputer. Jak dla mnie to brzmi dokładnie tak samo jak każdy silnik 2.0 na tych obrotach pod obciążeniem. Czyli normalnie. Drgania silnika, drgania cięgna turbo. Jak będziesz chciał się tego pozbyć na siłę to szykuj się na spory wydatek i po robocie może być jeszcze gorzej.
Trochę głośno było wczoraj w pracy i dzisiaj usłyszałem ten przedmuch. Ściągnij osłonę silnika i sprawdź czy dwie opaski zaciskowe przy turbinie na rurze odprowadzającej powietrze z turbiny (nr. 7 na rysunku) są dobrze zaciśnięte. Potrzebny klucz nasadowy 10 i 7 chyba. Zdarza się, że mechanik nie dokręci albo się poluzuje. Efektem jest gwizd jak na źdźble trawy, spadek mocy, wibracje, zwiększona dawka paliwa itp.![]()
I co zniknęło Ci?
Sprawdzę po weekendzie, dzięki za trop.
PS, I nakrętki Ci brakowało, i to nie dokręcone... Jak pech to po całości...