witam.słuchajcie ja tez mam podobny problem o której poduszce mówicie?
witam.słuchajcie ja tez mam podobny problem o której poduszce mówicie?
Centralnej pod skrzynia
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
dz.jak wymienię to opisze efekt.
Witam, miałem dokładnie ten sam problem i okazało się że to kielich wewnętrzny z krzyżykiem. Kupiłem cały komplet na lewą stronę w sklepie iparts za 120 zł firmy GSP i po problemie.
Toś Panie odkopał kotleta.
Czasem trzeba pokopać, żeby coś znaleźć. Ważne, że odkopany kotlet bardzo pomógł w zdiagnozowaniu mojego problemu.
Zbieżność sprawdzona ?
To jeszcze raz odgrzewam.
Miałem takie same objawy, tzn. trzęsienie podczas dodawania gazu.
Na pierwszy ogień poszła wymiana prawej półosi na używkę oryginał z małym przebiegiem. Po 2 tys. Km powrót do sytuacji wyjściowej, coraz bardziej narastające trzęsienie przy dodawaniu gazu/jazdą pod obciążeniem. Puszczenie gazu-natychmiastowo ustępowały objawy.
Z racji, że do 2.0 ciężko znaleźć półoś za drugim razem kupiłem zamiennik breve. Przy okazji wymienione: drążki i końcówki, wahacze górne/dolne/amortyzatory/ końcówki stabilizatorów, bo pukał zawias.
no i przejechałem jakieś 1,5 tys. km zadowolony z siebie i znów zaczynam wyczuwać raz na jakiś czas wibracje na kierownicy wyczuwalne przy jeździe z wciśniętym gazem.
Zamówiłem poduszkę skrzyni, ale naprawdę zaczyna mnie to przerastać. Czy dobrze myślę że skoro już zaczęło znów potrząsać to kolejna półoś pójdzie na złom?