http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...031436031.html
ten kabel bedzie odpowiedni?
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...031436031.html
ten kabel bedzie odpowiedni?
- to chyba tyle w temacie win 98 pl.
Kod:A. The minimum recommended specification for the machine that AlfaDiag is to run on are as follows: # Processor*** 550-megahertz (MHz) Intel Pentium-class processor or higher recommended. # Operating System Windows XP Professional. # Windows XP Home Edition. # Windows 2000 all versions. # Memory 128 megabytes (MB) of RAM or higher MB recommended. # Hard disk Approx. 5 MB of hard disk space required for installation. # Display Minimum 800 x 600 or higher-resolution display with 256 colours. # Serial Device One free RS232 serial port. A USB to RS232 will not function correctly. # Other Install the latest Windows service packs and critical updates from the Windows Update site. # Install the latest version of the .NET Framework Version 2.0.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Hello everybody. Sorry I can only speak English & Greek, I need some help.
I have an Alfa 147, I can't find a copy of alfadiag (latest version) and it's not easy to search the forum (I don't know the language)..
Please PM me for infoor a link
Thanks in advance!
By the way, is there any software that can reset the blinking milage (service schedule)?
Is there any better program than Alfadiag for my car?
hi,
- please specify which model you have AR 147, the TS and the JTD are other programs for diagnostics.
- for the AR 147 TS is a good program Alfadiag and AlfaOBD.
- here you have a direct link to the alfadiag
1. http://www.4shared.com/file/13571379...31_online.html
2. http://www.4shared.com/file/tZx79LCD/AD_Demo33011.html
- and a brief instruction on how to run these programs
NOTE: This program runs only under Windows XP !!!!!
- In time to block the installation of anti-virus programs or run out of safe mode (F8 key at boot time.).
- sorry for my English but this is not my native language.
1. program 3.1 unzip to directory example C:\alfadiag
2. run from this directory alfadiag-loader.
- alfadiag_loader if he does not start the program alfadiag follow steps A and B.
A. - CTRL C and write code in notepad (CTRL V).
B. - run from this directory alfadiag.exe, CTRL V or give written code.
3. extract 3.3.0.11 file to a temporary directory.
4. start installing 3.3.0.11 form the temporary directory, giving as a destination folder previous folder example C:\alfadiag.
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 04-02-2012 o 15:51
Ja wiem, że to jest bardzo stary post kolegi arq ale miałem to samo z interfejsem i dzisiaj udało mi się połączyć i myślę że dla potomnych może się to przydać.
Mi osobiście pomogły dwie rzeczy :
1- mój interfejs był z przełącznikiem : poduszki - silnik - naklejka była odwrotnie przyklejona i wystarczyło przełącznik w drugą pozycję zmienić
2- w ustawieniach portu szeregowego (win 7 ->system -> menedżer urządzeń->porty (com i lpt)-> <wybrany wirtualny port COM> ->ustawienia portu-> sterowanie przepływem -> sprzętowe
Jakby nadal był problem to warto sprawdzić w zaawansowanych ustawieniach opóźnienia, ja mam ustawione na 1ms.
I tak przy okazji, dzisiaj pierwszy raz połączyłem się z moją alfą i co ciekawe, podczas połączenia się z programem DnEcuDiag, wybierając ECU 2.10.4 program wyświetlił mi takie szczegóły (a w zasadzie ich nie wyświetlił, win7 32bit, netbook) :
Poza tym, nie mogłem żadnych czujników sprawdzić, była tylko prędkość auta i jeszcze jakaś inna i w zasadzie nie wyglądało to na dobrze działający program
Próbowałem FiatECUScan'em ale niestety wersja demo nie pozwala mi na sprawdzenie mojego auta tylko na jakąś tam symulacjęCzy mogę liczyć na Waszą pomoc? Jeśli tak to poproszę o PM'a
Podczas gdy wyświetlił mi komunikat o wersji demo, w tym samym czasie na chwilę wyświetlił informacje o moim ecu i te były tam kompletne.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez mirage ; 05-02-2012 o 21:06
+ kilka innych ;-)
oj na tym forum nie lubia jak ktoś daje także tło. a czemu nie alfaobd, jest przecież wersja 1.5 5 patrz.
Ostatnio edytowane przez euroscan ; 05-02-2012 o 20:25
Dziękuję za pomoc. Domyślam się, że nie lubią, też nie lubię, ale jak nie dało rady inaczej jak choćby przez wrzucenie załącznika ani obrazka w edytorze wiadomości (pod sam koniec wysyłania się zacinało) to przestawało to być już zabawne i zasoby mojej cierpliwości zaczynały dość drastycznie maleć. Spróbuję zaraz naprawić swój błąd. A ten alfaobd zadziała na ECU 2.10.4?
+ kilka innych ;-)
Cytat ze strony alfaobd:
Bosch Motronic M2.10.4 Alfa 145/146/155/156/GTV/Spider
Fiat Bravo(a)/Coupe/Marea
Lancia K
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
- tylko to ma być wersja 1.5.5 Patrz. (patch).