A może to delikatna sugestia firmy - aby nie zakładać tablicy- bo przecież psuje ta naszej wielkości tablica mordkę Giulii . No to mamy wytłumaczenie dla Policji - " panie Władzo, auto kupiłem, ale miejsca na mocowanie tablicy nie ma, co zrobię ? chciałbym bardzo zamocować tablicę ale nie było w tym aucie na czym. No owszem, była w opcjach podkładka, ale ja opcji nie kupuję, a bez opcji auto przecież jest dopuszczone do sprzedaży i ruchu więc tak jeżdżę. Przykręcić do zderzaka? no jak to, tablica ma być przecież w wyznaczonym miejscu, a ja nie wiem gdzie to jest, bo podkładki nie ma. No i bez podkładki musiałbym wygiąć tablicę, a nie wolno przecież giąć tablic."
Byłem dziś na przejażdżce Giulia 180KM w pakiecie za prawie 200k pln - kolor biały mnie nie powalił :/
Ochy i achy uzasadnione co do prowadzenia, precyzji z układu kierowniczego i dynamiki silnika
Świetne wnętrze jeśli chodzi o kierownice.... a do reszty musiałbym się przyzwyczaic, wskaźniki przy zegarach na na pierwszy rzut oka nie są zbyt czytelne ( za dużo podświetlonych rzeczy zbyt blisko siebie ), brak podłokietnika na tylnej kanapie mi się rzucił w oczy i nie składana tylna kanapa - choć to pewnie da sie zamówić.
Do do minusów:
- drżący drążek zmiany biegów na postoju - ojj to dobrze nie wygląda
- bardzo ciężko chodząca skrzynia biegów - ciężej niż w 159 dodatkowo wrzucenie wstecznego no już wymaga większej siły, ewidentnie hacząca dwójka i niezbyt lekko wchodząca jedynka
- ciężko chodzące sprzęgło - w korkach musi być masakra
Jak wróciłem z jazdy już czekało dwóch gości.... przyjechali BMW 5tką bardzo świeżą ;-)
Oby jak najszybciej wprowadzili testowki ze skrzynia automatyczna i najlepiej w jakimś innym kolorze.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Ja nie miałem problemów ani ze sprzęgłem ani z wrzucaniem biegów, więc może to jakiś problem tego egzemplarza? Kanapa dzielona to jest bezpłatna opcja.
Mnie się bardziej podobała biała (18" veloce) niż czarna, bo czarna to zupełna porażka.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Tak z innej beczki. Nie wiem jak wyglądają te drewniane wstawki w kokpicie Giulii ale miałem okazję oglądnąć dziś z bliska nowe Volvo s90. Atrapa drewna (ta na wysokości nawiewów) była z bardzo tandetnego plastiku, a to podobno od dawna klasa premium...
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
jakis bullshit wciskasz kolego borntown - akurat w nowych Skach i Vkach volvo szczyci się tym, że wszystko co wygląda jak drewno - jest drewnem, a jak skóra - skórą. Nie wierzę, żeby akurat na tym oszukiwali - nikt jakoś z testujących volvo nawet nie próbował podważyć jakości tychże wstawek.
Co do skóry to nie mam nawet najmniejszych zastrzeżeń. Mówię jedynie o tym drewnie, jeśli jest prawdziwe to jakoś dziwnie wykończone. Za to drewno przy podłokietniku na 99% było plastikiem. Spasowanie tych elementów (i tylko tych) również pozostawiało trochę do życzenia(widoczne szczeliny między drewnem a skórą, drobne zadziory na kantach). Może taki egzemplarz...
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka