nowatorska, specyficzna forma promocji nowego auta
po kilku latach zwlekania, mydlenia, przesuwania
jesli ten numerr wypali, powinnismy wszyscy wyslać Serdżiowi szampana
albo zrzucić się na nowy sweterek
w reniferki
nowatorska, specyficzna forma promocji nowego auta
po kilku latach zwlekania, mydlenia, przesuwania
jesli ten numerr wypali, powinnismy wszyscy wyslać Serdżiowi szampana
albo zrzucić się na nowy sweterek
w reniferki
A mi sie wydaje, ze szefostwo AR stosuje najzwyczajnie w swiecie tak zwany buzz marketing od momentu zakwestionowania kilka lat temu ksztaltu Giulii przez Marschionne. Zauwazcie ile propozycji Giulli na papierze bylo puszczonych w internet, mysle wiec ze reakcje ludzi sa juz dawno pomierzone.
Nie uwazam aby pokazywanie akurat tego projektu w oficjalnych punktach sprzedazy bylo przypadkowe. Nawet jesli istnieje pewna dowolnosc w tejkwestii to napewno nie mozna wieszac czego popadnie sugerujac, ze taka bedzie "Giulia". Nazwa to rzecz wzgledna. Prototyp moze sie nazywac giulia qv a za rok seria bedzie sie nazywac 169 i tez bedzie ok.
Czy widzieliscie ten projekt zwizualizowany rowniez w innych salonach AR ?
Warto by sie przekonac. Moze Wester dobrze sie dogaduje z Kirschem![]()
Polcar z Poznania wrzucił ten sam samochód na swój profil FB
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
A może po prostu Alfa tak nisko upadła, że nie stać jej już na opracowanie oficjalnego konceptu i później podążanie tą drogą - więc wieszają co tam się komu wydrukuje ? Jeszcze z Brerą było jak należy - był koncept powodujuący wielkie ŁAŁ, odpowiedni odbiór tego sygnału w firmie, później model seryjny całkiem też łał (choć już mniejsze, bo silniki rozczarowały i masa). Ale jakaś naturalna kolejność, bez robienia z sympatyków marki czy klientów idiotów.
O, niedawno całkiem mazda z 6tką tak zrobiła koncept:
http://autoblogzine.blogspot.com/201...i-concept.html
ŁAŁ
Aha jest ŁAŁ to robimy , i mamy 6tkę bardzo zgrabną i idącą jak świeże bułeczki mimo różnych przypadłości.
A tutaj muszą wyskoczyć z czymś z bardzo wielkich liter ŁAŁ żeby nie rozczarować po tak długim oczekiwaniu i tak niebotycznych zapowiedziach (odrodzenie z korzeni itd itp). I przy z grubsza przedstawianych cenach nie konkurować z Maserati przypadkiem, bo wiadomo że widelce wygają z miotającą się w tym, czym właściwie ma być , Alfą.
Mialbys racje gdyby nie zalozenie wszystkich swietych, ze Alfa w nomenklaturze FCA ma byc marka poniekad strategiczna i nie sadze aby miala upasc (chyba ze po calym procesie kiedy sie okaze ze goowno wyszlo). Zalozenia buzz marketingu sa wlasnie takie, zeby " rozruszac impreze" zanim jeszcze sie wszystko zacznie. Dzis mozemy mowic o Giulii jako najbardziej wyczekiwany debiut na rynku - wiec pod tym katem mysle , ze wszystko idzie zgodnie z planem. Pytanie tylko jakie auto bedzie pokazane 24 czerwca 2015![]()
Maserati ogranicza produkcję
2015-03-17 źródło: Automotive News Europe mojeauto.pl
Fiat Chrysler Automobiles zmniejsza produkcję sportowych aut z logo Maserati. Powodem jest znaczny spadek sprzedaży aut tej marki.
![]()
Maserati w ubiegłym roku miało nieustanne powody do świętowania - sprzedaż włoskich aut spod znaku trójzębu wzrosła o niesamowite 137% w porównaniu do wyników z 2013r. W sumie aż 36 448 modeli Ghibli, Quattroporte, GranTurismo i GranCabrio znalazło właścicieli. Najlepsze humory mieli dealerzy marki w USA, gdzie progres wyniósł aż 172%.
Jednak w tym roku już nie jest tak różowo - popyt na Maserati w styczniu zmalał o 35,5% w porównaniu do pierwszego miesiąca 2014r. Dlatego Włosi zarządzili ograniczenie tygodniowych zmian w turyńskiej fabryce z 12 do 10. Do lipca bieżącego roku 2800 pracowników montowni Maserati będzie pracowało tylko przez 3 z 4 tygodni w miesiącu.
Coś bardzo chimeryczny jest popyt na wyroby FCA. Może świat czeka na Giulię![]()
Ostatnio edytowane przez otto ; 17-03-2015 o 17:36
Nic chimerycznego tutaj nie widzę. Sprzedaż w 2014 wzrosła tak drastycznie, że wyrównanie popytu było raczej do przewidzenia w tym roku. Mało która marka notuje wzrosty sprzedaży na poziomie 140-170%. Zdziwił bym się gdyby drugi rok z rzędu rynek wykazywał takie zapotrzebowanie.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 17-03-2015 o 23:36
Ja chce Quatroporteeee. Co ja bym za nie dał...
Myślałem żeby do ślubu wynająć. Na forum nawet ktoś się ogłaszał. Ale mam teraz też zdrową laleczkę, wiec do ślubu pojedziemy 156 SW FL![]()