Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Może ktoś byłby zainteresowany. Co prawda 2016r., ale sporo niżej niż katalog.

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yMYpN.html

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    N Ludzie mylnie sądzą, że na autostradzie SUV będzie stabilniejszy, będzie prowadził się lepiej, że dużo więcej upchają w bagażniku.
    No podobne brednie też słyszałem Większa stabilność auta z wyżej położonym środkiem ciężkości.... no no proste zasady fizyki są mało znane; ale skąd mają być znane, jak 2/3 ludzi niczego nie czyta a co w szkole się nauczyli, to dawno nie pamiętają?

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Chciałbym podzielić sie moja refleksja a propos widoczności Giulii i Stelvio na drogach jako swoistego papierka lakmusowego sprzedazy i popularności modelu. Ostatnie trzy dni (sobota, niedziela, poniedziałek), w Warszawie. Sobota, wczesne popołudnie (około 15-ej) trasa z Włoch do centrum (okolice Chmielnej) i z powrotem, z przystankiem w Blue City - dwie Giulie, czarna widziana w okolicach Grojeckiej i biała w okolicach rotundy- zlotych tarasów. Potem wyjazd z Blue City do Włoch i kolejna Giulia, tym razem czerwona Veloce widziana w okolicach Popularnej. Trzy Giulie w jeden dzień podczas raptem 1h-1.5h przejażdżki! Niedziela, około godziny 21:00, biała Giulia Quadrifoglio na Powstańców Śląskich na Bemowie. Poniedziałek, około 11:30, trasa S2, wylotówka na zachód z Warszawy - czarne Stelvio. Następnie powrót do Warszawy około godziny 17:30, tym razem ulica Polczynska i grafitowe Stelvio. 6 nowych Alf w trzy dni (4 Giulie, 2 Stelvio), żadna nie wyglądała na testowa (warszawskie rejestracje, brak oklejenia brandingiem dealera czy szablonem "driving experience"). Ktoś jednak te nowe modele kupuje... [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez ArcoMancino ; 11-09-2017 o 21:39

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Giulietta Sportiva TCT, Alfa 156 Crosswagon 1,9 16v, Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Właśnie wróciłem z wakacji. 4500 km - głównie Szwajcaria, Francja, Monako, Włochy. Naliczyliśmy 5 Stelvio i 9 Giulii. Ogólnie głowy to nie urywa. Na pocieszenie liczyliśmy też Jaguary XE i F - Pace. [notranslate]Alfa[/notranslate] wygrała.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Podczas wycieczki na Hel widziałem w końcu pierwszy raz Stelvio na Polskich numerach , kolor czerwony. Wczoraj drugi raz w Lublinie widziałem na myjni czerwoną Julkę na Wrocławskich numerach. Do tego w Sopocie czarna Julka mi mignęła . Przez rok czasu to niewiele. Nowa Panamera jest na rynku pół roku i więcej jej widuję niż Julki i Stelvio razem wziętych.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Przyłączę się, w poznaniu jednego dnia widziałem 4 różne Quatrofromagio i to bynajmniej nie u dilerów co jakiś czas widzę różne Stelvio bo to łatwiej wypatrzeć

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Wróciłem dzisiaj z Budapesztu, bardzo ciekawy wyjazd. Praktycznie nie było osoby w Alfie, która się nie przywitała Przez trzy dni widziałem 5 Giuli w tym jedna Q plus 4C - akurat przejeżdżała jak stałem na przejściu, piękna czerwona robiąca piorunujące wrażanie i do tego ten dźwięk... miód. Taki sam powinien być w Giuli Veloce.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Z poniższego artykułu wynika, że Facelifting Giulii jest przewidziany w okolicach 2020. To nawet zrozumiałe, może stanie się bardziej dopracowanym autem.
    Dziwna natomiast jest polityka marki co do wprowadzenia kolejnych modeli. Wielkie zapowiedzi sprzed kilkunastu miesięcy niewiele się mają do najnowszych planów.
    Do 2021 roku dopiero alfetta, brak nowej giulietty, i coupe na bazie Giulii. Nie wróżę Alfie realizacji nawet poziomu sprzedaży 200 tys. aut (więcej sprzedaje MINI), a gdzie tu mówić o planach Sergio 400 tys. Ach Ci Włosi...

http://moto.pl/MotoPL/7,88389,223987...i-audi-a6.html

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Patrząc na tempo zmian w Giuliettcie myślę że najwcześniej facelifting w Giulia i Stelvio pojawi się w 2022

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Cytat Napisał osy4 Zobacz post
    Patrząc na tempo zmian w Giuliettcie myślę że najwcześniej facelifting w Giulia i Stelvio pojawi się w 2022
    Giulietta pierwszy facelifting miałą w 2014 czyli w niecałe 4 lata od rozpoczęcia sprzedaży. Kolejny FL był w 2016, więc jak by poszli tą samą drogą co Giulieccie to akurat w Giulii wypada 2020 r.
    Czasami to się naprawdę zastanawiam, czy w Alfie są ludzie którzy mają jakikolwiek pomysł na tą markę i chcą z niej zrobić dochodowy biznes czy to bardziej działą po włosku "jakoś to będzie"...