Ja zawsze piszę, że prestiż mogą mieć samochody RWD(no chyba, że Citroen C6). FWD to taki oszukany prestiż.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 12-01-2015 o 11:08
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Och słabej wiary jesteście
Aczkolwiek rozumiem Waszą irytację...
Tak na marginesie- wiemy, że trwają prace nad Giulią i 6C... ale czy ktoś coś słyszał konkretnego nt. SUV? I innych modeli (następcy 166 np?).
Bo ja szczerze mowiac nie...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
No możemy sobie kpić (ja też nie lubię tych czterech czy ile to ma kółek i także mam wątpliwości z rozróżnieniem modeli niektórych), ale jednak co by nie mówić, paletę wozów mają szeroką, od A1 po R8 (plus masę wersji wyposażenia) od silniczków i wersji super-cywilnych po udział w sporcie samochodowym. Wielu z nas by sobie życzyło takiej palety w Alfie. To samo lub lepiej - BMW.
Ale żeby Alfa choć tyle oferowała co Mazda aktualnie (jedynie z mocniejszymi silnikami) to już by było nie lada osiągnięcie. A tak to odchodzą kolejni klienci.
Szerokość oferty - owszem, natomiast takie R8 jest produkowane od 2006 i nikt jakoś nie pieje, że "stary model"...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ale co to szkodzi że "stary" ? Niechby Alfa miała pół takiego R8. Niechby rozwijała _konsekwentnie_ jakiś model/koncepcję.
Wspomniane audi oferuje od lat coś pokroju RS z osiągami poniżej 5s do setki - jak daleko była i jest Alfa. I nie w pojedynczych egzemplarzach bo RSów całkiem sporo jeździ.
Ale nie będzie miała, bo do tego trzeba zaplecza ludzi, technologii, rozwijanej stopniowo drogą ewolucji, badań własnych pozyskiwanych z masowej sprzedaży (vide BMW i8). Rozwoju wizerunku marki - zaistnienia w świadomości ludzi (kia PICANTO (!) ma puchar, golf ma puchar, subaru , mitsu evo , masa marek kojarzonych ze sportem istnieją w świadomości przez swą obecność w tym sporcie, nawet VW, a Alfa CO ?).
A nie hop siup, nagle znikąd sztab inżynierów wyskoczy i zbuduje znienacka całą gamę modeli wracających do korzeni Alfy, od popularnych żeby sprzedać te 400tysięcy jak i wysmakowanych zabawek dla chętnych na nie.
Ja bardzo nad tym boleje, żeby nie było że szkopom kibicuję, ale nie możemy mieć klapek na oczach i nie dostrzegać tego upadku, bo ktoś gdzieś, coś naobiecywał.
Tak jeszcze w temacie 4C... otoz Spider... spójrzcie na zdjęcia... zwracam uwagę na radio. Moim zdaniem to już jest przesada lekka :/ Jak w moim starym Seacie![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Drogi @AirAjti - Ty chcesz słuchać radia czy silnika, na torze słuchanie radia to profanacja, w lansie po Monte Carlo liczy się też co innego więc po co radio.
Tak, bo to auto kupuje się tylko i wyłącznie do jazdy na tor... a dźwięk 1.75TBi ma najlepszy dźwięk ze wszystkich znanych mi silników...
Poza tym nie chodzi jak ono gra, tylko jak wygląda. W każdej chwili mogę iść do MediaExpert i kupić coś podobnego za 200zł. Nie przystoi po prostu Alfie, znanej z wysmakowanego designu, takiego chłamu...