Strona 64 z 1566 PierwszyPierwszy ... 145455565758596061626364656667686970717273741141645641064 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Wiesz, różnica między USA, a Polską jest taka, że w przypadku awarii diler ma sam przyjeżdżać po twoje 4C i odstawiać je z powrotem pod dom, a serwis AR Pol-Caru ma jakieś 10 m2, od pół roku nawet jest Wi-Fi, ale kawę serwują w plastikowych kubkach, z zabielaczem w proszku... O historiach typu gniazdko do podłączenia komputera, kącik zabaw dla dzieci, prasa do czytania można zapomnieć.
    Dla porównania w ASO Peugeot:
    a/ ogromny salon połączony z poczekalnią dla klientów (czyli np. jeśli się nudzisz czekając na samochód, to możesz się przymierzyć do 508 albo 308, pewnie na jazdę też się da pojechać, w Pol-Carze do salonu musisz drałować jakieś 100 metrów, co szczególnie zimą nie należy do przyjemności)
    b/ białe, skórzane kanapy
    c/ kawusia w filiżankach, w tym cappuccino z delikatną pianką
    d/ aktualna prasa (2 dzienniki + jakieś inne czasopisma, w tym dla kobiet), ulotki, katalogi
    e/ kącik dla dzieci
    f/ Wi-Fi
    W Warszawie nie jest tak źle, korzystałem z dwóch salonów i serwisów i:

1. Bołtowicz na Ursynowie - bardzo czysto i schludnie, ale fakt że salon mały. W serwisie poczekalnia to dwie mikro-kanapy, niewygodne i tyle. Za to pani w salonie sprzedaży... (trzeba iść i zobaczyć
    2. Carserwis na 1 sierpnia (chyba już nie istnieje) - salon duży, kawa dobra (włoska), ale miejscami widać że zaniedbany / stary. No ale Pan Marek - człowiek legenda wszystko nadrabia z nawiązką
    Poczekalnia w serwisie fajna, duża, WiFi, TV, prasa itp. czysto. Za to ceny z kosmosu.

U niemca wcale nie jest tak różowo - byłem porażony żenującą jakością obsługi pewnego salonu Opla w Warszawie. Facet nie dość że nie ruszył dupy zza biurka to jeszcze był niemiły!

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Podejdź do tego na chłodno i skonfrontuj fakty: jest ogłoszona prawie rok temu strategia powrotu, powstał FiatChryslerAutomobiles(FCA) Group, odżył Jeep,!
    w sumie brzmi to sensownie, może i masz rację
    choć zabójstwo Lancii było niedobrym ruchem
    dlatego martwimy się o Alfę.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    jezdzilem oboma, nikt nikogo nie miażdży. Ty chyba jestes dealerem mazdy i szef nakazał ci werbować chętnych do kupna)
    Jasne, aleś wymyślił
    Dla Ciebie nie miażdży, dla mnie miażdży. Każdy inaczej to odbiera. Wierz mi, Giulietta była dla mnie naturalnym wyborem po 166, ale tak mocno się zawiodłem, że odpuściłem. Pomimo całej sympatii do marki.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Wierz mi, Giulietta była dla mnie naturalnym wyborem po 166, ale tak mocno się zawiodłem, że odpuściłem.
    Rozwiniesz? Bo to chyba jednak nie jest naturalny wybór, a raczej na zasadzie "z braku laku".

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Rozwiniesz? Bo to chyba jednak nie jest naturalny wybór, a raczej na zasadzie "z braku laku".
    Naturalny wybór w sensie marki, nie klasy auta. Szukałem kompaktu, 166 zostaje i na razie nie potrzebuje drugiego auta klasy E
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    1. Bołtowicz na Ursynowie - bardzo czysto i schludnie, ale fakt że salon mały. W serwisie poczekalnia to dwie mikro-kanapy, niewygodne i tyle.
    No właśnie.

2. Carserwis na 1 sierpnia (chyba już nie istnieje)
    No właśnie.

U niemca wcale nie jest tak różowo - byłem porażony żenującą jakością obsługi pewnego salonu Opla w Warszawie. Facet nie dość że nie ruszył dupy zza biurka to jeszcze był niemiły!

Z Opla taki Niemiec... Ciągle się na tą niemieckość w reklamach powołują, a z wszystkich teutońskich marek robią największe dziadostwo...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar qooba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    było 159 SW 1.9 JTDm 16V, jest skoda, będzie Giulia :)

Domyślnie

Problemem FCA w Polsce jest to, że większość ich serwisów to stare polmozbyty przerabiane w nieskończoność. Nikt ich nie projektował z myślą o wygodzie klientów...

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Giulietta była dla mnie naturalnym wyborem po 166, ale tak mocno się zawiodłem, że odpuściłem. Pomimo całej sympatii do marki.
    Kompakt wyborem po dwa razy większym aucie?
    Nie dziwi, ze rozczarowała. Ale to problem wielu osob, alfa straciła modele z wyższej półki i większych gabarytów i zapronowała małego miciaka dla gospodyń domowych i Giuliettę, typowy, dość ciasny kompakt.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Co do MiTo to bardzo radosne i sympatyczne autko, pamiętam bardzo dobre wrażenia z jazdy nim (150 koni, benz), ale też nie nastawiałem się na niewiadomo co.

A co do serwisów w PL, to nie tylko budynki po polmozbytach są, ale i kadra tam "wychowana" , dla nie pamiętających - do polmozbytu kiedyś to niemal z pokłonami wypadało chodzić, klimaty z Misia itp.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar korzen
    Mieszka w
    Bangor/North Wales
    Auto
    byla Alfa romeo 147 1,9jtd, bedzie ...?

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Kompakt wyborem po dwa razy większym aucie?
    Nie dziwi, ze rozczarowała. Ale to problem wielu osob, alfa straciła modele z wyższej półki i większych gabarytów i zapronowała małego miciaka dla gospodyń domowych i Giuliettę, typowy, dość ciasny kompakt.
    Nastepnym razem proponuje przeczytac temat do konca:

Naturalny wybór w sensie marki, nie klasy auta. Szukałem kompaktu, 166 zostaje i na razie nie potrzebuje drugiego auta klasy E
    W temacie nowego modelu moim zdaniem dobry ruch, ze nie ma zadnych przeciekow. Jesli samochod bedzie udany, bedzie wieksze zainteresowanie. Nikt nie powie: widzialem prototyp w internecie...
    Ostatnio edytowane przez korzen ; 20-01-2015 o 19:11
    Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!