gdzie tego szukac? bo ja mam np kaprysny centralny - czasem otworzy z daleka a czasem pod szybe musze podlozyc pilot;/
Witam. dołączę się do tematu ponieważ mam taki sam problem jak kolega powyżej. Musze przykładać kluczyk do szyby aby otworzyć czy zamknąć auto. Powiem ze po stłuczce i odebraniu auta 2 dni było git a teraz znów pod szybę. czy to coś z akumulatorem może być? Bateria w kluczyku nowa
Było gdzieś ostatnio w jakimś temacie że centralka znajduje się w bagażniku chyba po prawej stronie za wykładziną ponoć czarne pudełko wielości paczki papierosów.
hm watpie aby była w bagażniku bo najlepiej działa jak przyłoży sie do szyby kierowcy. stojąc przy klapie juz nie łapie. Jak by ktoś znalaz w/w temat o którym wspomina JaTaNu niech podrzyci linka
- w 147 TS antenka jest obok body komputera (BC).
- dlatego lepiej łapie jak dam do szyby pilocika.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Mógłbyś bubu321 powiedzieć dokładnie jak ona wygląda i gdzie tą antenkę znajdę w TSie? Poszukam dziś jej tam gdzieś, ale jak nie znajdę to zajrze tutaj ; )
Odgrzewam temat żeby nie zakładać nowego.
Nie mam karty kodowej do zakodowania pilota a gotowe zestawy centralek są o wiele tańsze niż karta kodowa.
Pytanko czy ona zapasuje gdyż jest napisane, że pasuje tylko do modeli do 2003 roku a ja mam poliftowy z 2005 roku ?
https://allegro.pl/oferta/sterownik-...cf77d00be2ff62
Wydaje mi się, że nie ma to znaczenia czy przed fl czy po ale wole zapytać![]()
Podłączysz każdy uniwersalny sterownik zamka , dodatkowo przy scyzorykach musisz przełożyć transpondery immo ze starych kluczyków i naciąć groty u klucznika , ja wolałbym postawić oryginalny kluczyk. Własnie zonie kupiłem 147 i tez pilot nie działał , standardowo rozsynchronizował się z body kompem , wystarczy użyć MES i przywrócić synchronizacje pilota. Dla mnie jest to kilka minut pracy ( wyciagniecie PINu z body kompa i zakodowanie pilota )
Zajmuje się zawodowo elektroniką w autach , mogę Ci pin policzyć ale musiałbyś mi wysłać swój body komp , nie wiem ile powiedzieli Ci w ASO za pin ale ja biore 100 pln za policzenie pinu jak wysyłasz mi kompa , jak podjedzesz autem to masz od ręki bo to przez złacze OBD można zgrać