Na poczatek to dzieki za zainteresowaniea teraz tak, przeplywomierz kupilem boscha za 350zl nowy identyczny jak oryginal. (mialem juz kilka aut, szczegolnie bmw i nigdy nie wymieniam na podroby) co do kontrolek, to tak: caly czas swieci sie od poduszek, a check engine to swieci nie zawsze, a jak juz swieci to gasnie przy kazdym wcisnieciu pedalu gazu. wiec mysle ze to glupota. poduszki sa cale. laptopa mam bardzo dobrego ale brak czasu:/ w domu jestem na weekendy i to nie tydzien w tydzien i nie mam czasu w tym grzebac. chcialbym dac alfe do jakiegos dobrego mechanika ale tutaj w moich okolicach nie kojarze nikogo kto znalby sie dobrze na alfach. polecicie kogos z okolic jasla badz krosna? woj podkarpackie. rozrzad jest wymieniony i swiece tez. tak mysle, ze moze to byc cos z ta przepustnica o ktorej ktos pisal ze sie nie zamyka czy cos. a mozna to jakos sprawdzic??
---------- Post dodany o godzinie 17:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:15 ----------
sory, check engine gasnie przy nacisnieciu pedalu Hamulca!
---------- Post dodany o godzinie 17:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:17 ----------
Ty majster jestes z gorzyczek?? ja tam pracuje w strabagu na budowie mostu na A1 to gdzies 25 km od gorzyczekale jezdze innym autem bo alfe chce zrobic na cacy i wtedy wybiora sie nia do pracy.
---------- Post dodany o godzinie 17:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:21 ----------
motofan- widze ze tez wiesz cos o tych samochodach. jutro rano posprawdzam te weze i opaski. moze faktycznie cos takiego. bo po wymianie przeplywomierza nic sie nie zmienilo to moze jakies lewe powietrze idzie