Strona 30 z 126 PierwszyPierwszy ... 20212223242526272829303132333435363738394080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1257

Temat: Falujace obroty w TS

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

czytałem już to
    ja u siebie psikałem i psikałem i nic nie pomagało to zmieniłem mu sprężynkę (na czas aż dojdzie nowy) i zaczął normalnie pracować, tj po podaniu napięcia wysuwa się, a po odłączeniu - wraca z powrotem
    Ostatnio edytowane przez zaviaseq ; 08-01-2011 o 21:32 Powód: gramatyka :)

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał zaviaseq Zobacz post
    czytałem już to
    ja u siebie psikałem i psikałem i nic nie pomagało to zmieniłem mu sprężynkę (na czas aż dojdzie nowy) i zaczął normalnie pracować, tj po podaniu napięcia wysuwa się, a po odłączeniu - wraca z powrotem
    zaviaseq dzieki za pomoc, faktycznie, od razu po czyszczeniu nie chował się, ale jak dobrze pomoczył sie w WD juz jest ok.Po opieciu 12V sam sie chowa.

Jak się popieści to...bedzie działać

gold1
    Gość

Domyślnie

no to widze ze wam coś jednak pomoglem mimo oporow co niektorych co do mojej teorii. mam nadzieje ze skierowalem wasze poszukiwania w dobrym kierunku i wskazalem problem falowania ktory kazdy sam naprawi i ten watek sie skonczy co dla niektorych. )
    ... ah ten piekielny ELEKTROZAWÓR. Powiem wam ciekawostke dziś wpadlem do sklepu w 3city po plyn do spryskiwaczy , pytam o elektrozawor a koles ze cos takiego nie istnieje a jak tak to ma inna nazwe.. hehehhe pozniej zawolal jakiegos mechanika z garazu, ktory wymienił znow nazwe ktora pierwotnie slyszalem : MAPSENSOR czyli czujnik cisnienia bezwzglednego.. hehe rozesmiany wyszedlem z plynem

a mam takie pytanie do was bo nie chce zakladac nowego watku gdzie wg. was wpakowac CB'ke ? zeby nie ograniczyć i tak juz okrojonej powierzchni schowkow. i czy jest tu ktos co sie w tym orientuje ? ;>

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

Cytat Napisał gold1 Zobacz post
    MAPSENSOR czyli czujnik cisnienia bezwzglednego
    nawet chyba w tym temacie był jeden co pisał że znalazł powód falowania i to miało być to

a CB montują po lewej w takim małym schowku obok/pod kierownicą
    pod popielniczką i nawet z lewej strony na słupku oddzielającym drzwi
    ja nie mam i nie myślałem o tym gdzie najlepiej

gold1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zaviaseq Zobacz post
    nawet chyba w tym temacie był jeden co pisał że znalazł powód falowania i to miało być to

a CB montują po lewej w takim małym schowku obok/pod kierownicą
    pod popielniczką i nawet z lewej strony na słupku oddzielającym drzwi
    ja nie mam i nie myślałem o tym gdzie najlepiej
    no ja ;p hehe

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Ja dzisiaj jeszcze sprobuje podlaczyc kable do wtyczki i podprowadzic do kabiny np miernik albo te zarowke i zobaczyc co sie dzieje w trakcie jazdy.Moj elektrozawor jest zwyczajnie sprawny wiec nie za bardzo mam chec wydac kase na jakis inny jesli np po prostu ECU nie daje mu pradu bo np czujnik polozenia walka rozrzadu nie domaga i sie cos rozjezdza no ale to trzeba dokladnie sprawdzic to wszystko.Tym ktorym pomoglo czyszczenie moze napisza jakie sa efekty na drodze

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Pewni mechanicy z Lęborka (nie wymienię nazwisk dla dobra człowieka który mi sprzedawał Auto) chwalili się że tanio i dobrze robią samochody, a na Alfach to się znają bardzo dobrze, no to powiedziałem że u mnie w samochodzie do sprawdzenia jest wariator, a oni- "co?, wariator? nie słyszałem o czymś takim", ze śmiechem odjechałem do domu
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Przełom Panowie!!!!!

Też miałem problem z falowaniem przy np.dojezdzaniu do swiateł (falował 1000-1500).
    Wymieniłem swiece na org.,przepływke org., sonda org, filtry, przewody NW, rozrząd. + pełna diagnostyka i adaptacja dzieki Panu BUBU321 za co badzo dziekuje.
    Ale wymiana tych czesci w niczym nie pomogła.

Az do wczoraj: zreanimowałem elektrozarór wariatowa, wyczysciłem odme, poprawiłem styki na masach, i wywaliłem całe WD40 na korpus przepustnicy,linke gazu i krokowca.
    Szkoda ze zrobiłem tyle rzeczy na raz, wtedy wiedziałbym moze w czym lezał problem.
    0 falowania, obroty cały czas spadaja i trzymaja sie na ok 900.
    Zobaczymy na jak długo, na razie po 300km w mieście i tasie 0 falowania.

Wydaje mie sie ze problem leży w jakiejs pierdółce.....Przynajmiej moj przypadek.

PS.Moze to po czyszczeniu zaworka, jak depłem dzisiaj 2,3,4 do podłogi byłem w szoku ze to skromne 1,8 potrafi mase SW w chwile rozbujac do 180 km/h
    Ostatnio edytowane przez kabanow ; 09-01-2011 o 21:16

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Mi się wydaje że diabeł tkwi w tym elektrozaworze wariatora i może także w odmie.
    -zaworek odmy można bardzo szybko sprawdzić bez rozbierania, ściskamy wężyk odmy tak aby nie przechodziło przez nie powietrze i nasłuchujemy czy praca silnika się zmienia. Jeśli praca silnika się zmieni znacząco to odmę mamy sprawną, jeśli po ściśnięciu nie będzie efektów lub będą niezauważalne to mamy zaworek odmy do czyszczenia.
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Dąbrowa Kraków
    Auto
    Alfa 159 1.9 jtdm

Domyślnie

panowie czy silniczek krokowy z AR 156 1.8 może pasowac do 1.6?