ależ jesteście pomocni,na szczęście znam się na elektronice trochę i inne fora pomogły bez zająknięcia... wiem który wydłubać, wielkie forum , wielkie cwaniaki, dziękuję, zejdźcie na ziemię
ależ jesteście pomocni,na szczęście znam się na elektronice trochę i inne fora pomogły bez zająknięcia... wiem który wydłubać, wielkie forum , wielkie cwaniaki, dziękuję, zejdźcie na ziemię
Kolego panter, cwaniakiem jesteś ty na dodatek leniwym. Mnie zajęło 3 minuty znalezienie na tym forum jaki rezystor trzeba usunąć. Strona 83 rezystor 121. Podstawówki się pewnie nie ukończyło i z czytaniem problemy.
Wysłane z mojej m4
Koledzy co myślicie o czymś takim?
http://pl.aliexpress.com/item/New-Go...c-41e1f2722967
lub może
http://pl.aliexpress.com/item/2015-T...c-e2239022b593
Warto poświęcić te parę groszy na takie cudeńko? Ktoś może użytkuje taki interfejs?
Ostatnio edytowane przez Luki78 ; 07-05-2016 o 16:27
Koledzy pomóżcie bo ręce mi już opadają.
Zakupiłem interfejs diagnostyczny ELM327 1.5a USB z płytą CD w firmie E-TRADE z Częstochowy – ogólnie kupiło u nich ponad 300 osób (może ktoś od nich kupował). Problem mam taki, że sterowniki które mam z tej płyty nie chcą się w ogóle zainstalować albo ich nie widać na Windows 7 64bit albo nie chodzą – są to CH340 USB Driver, CP210x_VCP_Win_XP_S2K3_Vista_7, CP210x_VCP_Win2K, FTD232 USB Driver.
Ściągnąłem inne sterowniki: od Viakena, CDM20814_Setup, CDM21216_Setup, CDM_v2.10.00_WHQL_Certified_FTDI, CH340-USB-Driver, CP210x_VCP_Windows, PL2303_Prolific_DriverInstaller_v1.8.0.
Mam MES-a 2.2 niby pełna wersja ale program wyłącza się po 20 min., mam też FES-a 3.5, który robi tak samo ale na nim też poniższe komunikaty wyskakują.
Ustawiam zmieniam typy interfejsu w programach, ustawiam jednakowe porty COM 1 -4, jednakowe prędkości 9600 – 38400,czas opóźnienia na 1, wydajność odbioru – transmisji na 1024 albo 4096, Te które się zainstalowały powinny być wszystkie ok. a ja mam jak testuję z podłączonym ELM-em 327 na „sucho” to pojawiają się takie komunikaty:
COMMAND: ATZ RESPONSE: ATZ ELM327 v1.5>
COMMAND: ATI RESPONSE: ATI ELM327 v1.5>
COMMAND: ATE0 RESPONSE: ATE0 OK>
COMMAND: ATL0 RESPONSE: OK>
COMMAND: ATH0 RESPONSE: OK>
COMMAND: ATSPC Upłynął limit czasu operacji.
Jak zmienię prędkości COM lub interfejsy to wyskakuje taki komunikat
COMMAND: ATZ Upłynął limit czasu operacji.
Z podłączonym autem jest tak samo - najpierw podłączałem OBD w aucie a potem do lapka.
Mam prośbę czy pomoże mi ktoś to ogarnąć? – co mam zrobić żeby to zaskoczyło.
Może prościej będzie jak ktoś mi podeśle na mapa_k@wp.pl pełną wersję (nie demo) MES-a 2.2 która chodzi na Windows 7 64bit razem z działającym sterownikiem do ELM-a 327 – może tak w końcu zaskoczy.
A może byś się skontaktował ze sprzedawcą kabla i zarządał żeby oni znaleźli Ci odpowiednie sterowniki dla wersji 64bit.
Co do MESa, polecam zakup licencji. Drogo nie jest a masz updat-y za free dożywotnio do tego wspierasz rozwój programu na przyszłe wersje, usprawnienia, poprawki błędów nie wspominając o zapłacie autorom za ich dotychczasową pracę.
Zalety legalnej licencji są oczywiste - to tak samo jak legalne kupno towaru lub usługi w sklepie czy warsztacie za rogiem, zamiast wyniesienia go cichcem przez tylne drzwi pod nieuwagę gospodarza. Oprócz spokoju sumienia zawsze można porozmawiać ze sprzedającym na temat jakości albo poprosić o poprawkę bądź przyjrzenie się Twojemu specyficznemu problemowi. Tym bardziej, że w tym przypadku cena nie odbija.
Niemniej, wygląda na to, że zasady licencjonowania trochę się zmieniły w ciągu tych kilku lat. Pod adresem http://www.multiecuscan.net/Register.aspx czytamy bowiem:
- The License is valid for CURRENT VERSION of the multiecuscan software.
- The License is also valid for 1-YEAR FREE UPDATES of the multiecuscan software. After 1 year you can continue to use the software forever, but you will not be able to update it. The price of additional 1-YEAR updates is the same as the regular REGISTERED License price (50 EUR).
Co co mojej kwestii to napisałem e- maila do sprzedawcy 2 tyg temu i brak odezwu, dziś dzwoniłem raz mnie rozłączył (sygnał zajętości) a raz nie odebrał. Będę próbował jutro się skontaktować jeżeli to nie pomoże to wybiorę się osobiście do niego, bo nie mam aż tak daleko.
W sumie trudno z niezgodzić się z waszym zdaniem - to może zapytam wprost z drugiej strony - czy macie oryginalnego elma, czy też takiego za ok. 40 zł jak ja?
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF