Strona 117 z 186 PierwszyPierwszy ... 1767107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,161 do 1,170 z 1859

Temat: Interfejsy diagnostyczne

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Rav3k Zobacz post
    Panie, czy jak zakupie ten zestaw to podlacze sie pod wszystkie moduly wygody itd. czy tylko pod silnik i max co sprawdze to wtryski?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
    Przecież pisałem, że pod wszystkie. Jeszcze raz: jak kupisz euroscan V2 to podłączysz się pod wszystkie moduły poza ABS i zrobisz wszystko, co umie robić FES/MES. Do ABS potrzebny jest wspomniany adapter.

Chińczyków testowałem kilka i u mnie nie pomagało usunięcie terminatora zwierającego CAN, nadal były problemy - od braku połączenia po wywalanie CAN (błędy na desce, zawieszenie zegarów itd.).
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

http://allegro.pl/elm-327-adaptery-f...946769979.html
    Czy tym kablem normalnie się polacze ? Potrzebuję tylko odczytać błędy

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

Witam, jakim programem sprawdzę stan dpf, jego zapelnienie itp. Kabel wiem elm ale czy każdy program ma wgląd w dpf ewentualnie aplikacja

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Jeżeli przez kabel to Mes lub Starszy Fes..A jak przez aplikację i tel to Alfaobd.

Napisane na Commodore C64..

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150km

Domyślnie

Cześć wszystkim, mam problem z diagnostyką. wyskakuje mi Hill Holder, ABS itp. Mam ELM 327 oraz KKL, nie chce mi się łączyć silnik i abs z FESem Ani MESem. całą reszte łączy ten ELM jak mam zdiagnozować silnik i abs? dodam, że alfaobd na androida też mi się nie łączy. jak gdzieś na forum jest odpowiedź to od razu mówię szukałem ale konkretów nie znalazłem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Trochę nie po polsku, nie do końca rozumiem np kiedy Ci wyskakuje blad, czy jak się próbujesz połączyć się czy nie ma to związku?

Sprawdź ELMa miernikiem - rezystancję pomiędzy pinami 6 a 14, jesli zmierzysz cos w stylu 100-120R to masz rezystor terminujący którego nie powinienes miec do lączenia się w Alfach/Fiatach/Lanciach - otworzyć ELMa, zlokalizować rezystor, wywalic.
    Do laczenia się z ABSem musisz chyba miec przejsciówkę typ 1 o ile dobrze pamiętam.

o KKL się nie wypowiadam, nie mialem do czynienia, ale wiem ze nim nie za wiele się da zrobić (choć podobno jest potrzebny jak by się zamieniało wtryskiwacze i trzebaby przeprogramować kody IMA, bo ponoć przez ELM nie działa)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150km

Domyślnie

Sorki, że nie zrozumiałeś może źle to opisałem. Ogólnie świeci mi się błąd na desce okresowo HH, ABS. Po podłączeniu moim ELMem przez MES'a nie chce mi się podłączyć tylko do ABSu i silnika. Po przeczytaniu różnych tematów zamówiłem u Viakena przejściówkę typ 1, żeby wejść w ABS. mam nadzieje, że to mi pomoże, nie wiem co dokładnie robi ten rezystor w ELMie, ale jak z niektórymi rzeczami się łączy to chyba działa tak jak powinien?

Auto

Domyślnie

było milion razy na forum, jest info na stronie mes-a, jest pelno o tym po necie, ale Ty wolisz wierzyc w swoje teorie zamiast potraktować poważnie to co ktos bardziej obeznany od Ciebie w tym temacie napisał. z rezystorem moze dzialac, moze dziac czesciowo czy niestabilnie badz w ogole. to ze z jakims kompem sie laczy a z innym nie, to moze byc wlasnie sprawa tego rezystora. elma kupowales specjalnego/przerobionego pod alfe/fiata, czy z pierwszej lepszej oferty? np u viakena przy zamowieniu daje u sie im znac ze ma byc do fiat/ar wtedy sami usuwaja rezystor.
    Wiec wez miernik i zmierz bo zajmie Ci to pare sekund,a moze znajdziemy przyczyne czemu jie laczy Ci sie z ecu.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 02-12-2016 o 00:42

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaLorenzo
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170km, poprzednio Alfa159, 2.2 JTS

Domyślnie

Panowie, który to jest adapter do ELMa, którym podpiąć się mogę między innymi do lamp? Chciałem sprawdzić i skalibrować ksenony po wymianie czujnika poziomowania.

Auto

Domyślnie

Typ 1, oznaczany czasem zielonym kolorem. Na wszelki wypadek wspomnę. Podpinasz się do lewego xenona i tam to robisz, on jest masterem. Po kalibracji, ustawiasz wysokość lamp pokrętłami (z grubsza w garażu, resztę na SKP za friko Ci sprawdzą/podregulują od ręki)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.