Strona 126 z 186 PierwszyPierwszy ... 2676116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,251 do 1,260 z 1859

Temat: Interfejsy diagnostyczne

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Brak

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    prawie tak samo tylko wybierasz w ustawieniach elm bluetooth

- - - Updated - - -

nie, miesci sie za to vgate tez od pmfactory, cena podobna, wielu forumowiczow uzywa/poleca i ma wpiete caly czas (np ja, moj brat)
    http://allegro.pl/elm327-bluetooth-o...331651194.html mówisz o tym? Ten również można podpiąć pod wszystkie moduły samochodu i mieści się pod klapką?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

tego nie znam, choc tez nazywa sie Vgate. choc cos po glowie mie sie kolacze ze ktos pisal ze iCar to badziew.

Ja I paru innych kolegow jestesmy zadowoleni z tego, tez pisze Vgate tyle ze Scan zamiast iCar
    http://allegro.pl/nowosc-elm-327-min...782127177.html

do tego adapter typ1 bodajze zielony I bedziesz mial wszystko co potrzeba do 159
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Brak

Domyślnie

tego nie znam, choc tez nazywa sie Vgate. choc cos po glowie mie sie kolacze ze ktos pisal ze iCar to badziew.

Ja I paru innych kolegow jestesmy zadowoleni z tego, tez pisze Vgate tyle ze Scan zamiast iCar
    http://allegro.pl/nowosc-elm-327-min...782127177.html

do tego adapter typ1 bodajze zielony I bedziesz mial wszystko co potrzeba do 159
    dzięki, biorę w takim razie ten zestaw, powiedz mi tylko czy trzeba też wylutować rezystor?

Auto

Domyślnie

na 100% nie wiem, bo w aukcji nic o tym nie pisza (a w innych aukcjach ELMow pisza). jak kupowalem go to zadzwonilem do PMFactory I gosc nie protestowal jak mu wspomnialem o rezystorze. przyszedl interfejs I dziala, nie ma rezystancji pomiedzy pinami 6 i 14, bo sprawdzalem na wszelki wypadek.
    Mozliwe jednak ze akurat w tym interfejsie nie ma potrzeby wywalania niczego - to moze wynikac z innego schematu - z tego co gdzies czytalem to jak terminacja jest zrobiona zgodnie z jakims tam innym popularnym (a moze wlasciwym) schematem gdzie rezystor (a chyna nawet 2 rezystory) terminujace sa poprzez kondensatory doprowadzone chyba do masy z kazdej lini z osobna, to nie ma takiej potrzeby, a problem jest w wielu tanich interfesach gdzie po prostu jest inny schemat i wala rezystor bezposrednio pomiedzy 2 linie CAN.

zadzwon, dopytaj I daj znac, bo w sumie ciekawi mnie czy taki Vgate jak od nich dostalem tez bedzie dzialal z innymi markami
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Brak

Domyślnie

Kupiłem i wysłałem wiadomość do gościa w sprawie tego rezystora, ew zadzwonie z pracy do niego i powiem o co chodzi

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Brak

Domyślnie

czyli który, bo tu różne opinie były, choć ostatnio parę osób (min ja) polecało Vgate. Jeśli ten lub ELM na bluetooth, to żadnych sterowników nie potrzebujesz, tylko sparować się z interfejsem wcześniej. Vgata ustawiasz jako OBDLink (USB/Bluetooth), prędkość 115200, port COM jeśli wyskoczy CI wiele metodą prób i klikasz Test.
    Co do adapterów, info jest na stronie multiecuscan.net w zakładce supported vehicles, o ile pamiętam to adapter typ 1 potrzebny w 159 do xenonów, ABS/ESP i może czegoś tam jeszcze, ale nie do Body. tak czy siak warto mieć ten adapter.
    Zrobiłem tak jak powiedziałeś i fes nie łączy przez bt z obd. Komp się połączył ale fes nie widzi, port com4 nie istnieje a na com5 upłynął limit czasu...

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Brak

Domyślnie

Dodam że na telefonie wszystko smiga

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Rav3k Zobacz post
    Zrobiłem tak jak powiedziałeś i fes nie łączy mi przez bt z obd. Komp się połączył ale fes nie widzi, port com4 nie istnieje a na com5 upłynął limit czasu...

nie wiem jak fes, tym bardziej ze masz jakiś witaminizowany.

moze na probe sciagnij mesa demo i w nim sprobuj

aha, i jakie porty dodaly Ci sie w managerze urzadzen pod com ports? wszystkie fes widzi? któryś z nowych powinien dzialac. w razie czegobpoprobuj tez inne predkosci z menu ustawien fesa i probuj uruchamiać test z tego menu.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 01-03-2017 o 14:05

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Brak

Domyślnie

nie wiem jak fes, tym bardziej ze masz jakiś witaminizowany.

moze na probe sciagnij mesa demo i w nim sprobuj

aha, i jakie porty dodaly Ci sie w managerze urzadzen pod com ports? wszystkie fes widzi? któryś z nowych powinien dzialac. w razie czegobpoprobuj tez inne predkosci z menu ustawien fesa i probuj uruchamiać test z tego menu.
    Odbiór na com4 a wysyłanie danych na com5 lub odwrotnie, nie mam teraz tego przed sobą...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie Czy ten interfejs nadaje się do alfy 147 1.6 105km

Witam chciałbym się upewnić czy ten interfejs da radę z alfą 147 1.6 105km
    Proszę o odpowiedź allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl-obd2-obd1-piny-promocja-i5862998522.html
    i czy można nim diagnozować abs airbag i silnik