Strona 130 z 186 PierwszyPierwszy ... 3080120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,291 do 1,300 z 1859

Temat: Interfejsy diagnostyczne

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Witam koledzy podepne sie pod temat. Mam interfejs do FESA OBD USB z przełącznikiem na poduszki powietrzne i silnik. Problem polega na tym, że interfejs zrywa połączenie podczas przeglądania i diagnostyki FES. Wszytko ustawione zgodnie z zaleceniami do interfejsu. O co może chodzić?
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał MikeDraven Zobacz post
    Witam koledzy podepne sie pod temat. Mam interfejs do FESA OBD USB z przełącznikiem na poduszki powietrzne i silnik. Problem polega na tym, że interfejs zrywa połączenie podczas przeglądania i diagnostyki FES. Wszytko ustawione zgodnie z zaleceniami do interfejsu. O co może chodzić?
    rezystor albo driver (jaki windows?)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Windows XP

Auto

Domyślnie

problemy u mnie z elmem na usb zaczely sie dopiero od w10, wiec to raczej nie to. zmierz rezystancje pomiedzy pinami 6 a 14

Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    problemy u mnie z elmem na usb zaczely sie dopiero od w10, wiec to raczej nie to. zmierz rezystancje pomiedzy pinami 6 a 14
    Jaka powinna byc prawidłowa?
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)

Auto

Domyślnie

wszystko napisane wiele razy, wroc chocby do mojego posta z wczoraj z 15:38

Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Ok. Dzięki pzdr

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Tymbark
    Auto
    145Boxer,147 1,9Mjet, 159 1,9JTDM

Domyślnie

Kupiłem ELMa na BT. Dodatkowo mam go również po kablu. BT kupiłem tylko do monitorowania stanu DPF przez telefon na androidzie. I teraz:
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka aplikacja poda mi dane DPF (stopień zatkania, regeneracja, stopień regeneracji) bo albo nie mogę się połączyć (AlfaOBD) albo brak tychże danych w innych aplikacjach.

Tak, wiem że kolega Mały opracował super wichajster, ale ELM po BT kosztuje 40 zł a telefon już mam.

Jakieś pomysły?

Asus z Androidem - czasem brak ągonków

Auto

Domyślnie

kombinuj z uruchomieniem alfaobd, musi ruszyc. predkosc 115200 i interfejs obdlink bluetooth, lub jak elm to 38400. rezystor w interfejsie wywalony? po sparowaniu dodales go do zaufanych urzadzen w telefonie?

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał medork Zobacz post
    Kupiłem ELMa na BT. Dodatkowo mam go również po kablu. BT kupiłem tylko do monitorowania stanu DPF przez telefon na androidzie. I teraz:
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka aplikacja poda mi dane DPF (stopień zatkania, regeneracja, stopień regeneracji) bo albo nie mogę się połączyć (AlfaOBD) albo brak tychże danych w innych aplikacjach.

Tak, wiem że kolega Mały opracował super wichajster, ale ELM po BT kosztuje 40 zł a telefon już mam.

Jakieś pomysły?

Asus z Androidem - czasem brak ągonków
    AlfaOBD powinno ładnie działać, choć do monitorowania DPF mi bardziej pasuje aplikacja DPF Monitor. Spróbuj najpierw darmową wersję, ale skoro AlfaOBD ci nie działa, to może z samym interfejsem ELM BT coś jest nie tak.