"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Wylacz Bluetooth.
Stawiam na jakis konflikt portów.
Po screenie widzę że ta twoja pełna wersja to jest po WITAMINIZOWANIU przez C4U. Czy samodzielnie robiłeś zmianę jak to opisywał?bo obstawiam że coś jest nawalone w samym pliku po "cudownej edycji HEX editorem". Ściągnij triala, zainstaluj i sprawdź czy się połączysz z silnikiem i będziesz w stanie potestować moduły, parametry.Jak dla mnie to wersja softu i modyfikacje po witaminie, odpowiadają za te problemy.Daj znać na temat zabawy z oryginalną trialową wersją.
Witam,mam problem ,mianowicie zesrał mi się zapłon w alfie ,niestety fes,em nie mogę się podłączyć żeby cokolwiek obadać ,istnieje jakiś trik lub inszy program do zapłonu ,bo bez prądu,nie można się z kompem podłączyć nie wiem co padło,czytnik ,brelok lub jeszcze coś innego,za podpowiedzi z góry dzięki.
156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4
@Lukasz78 - dzięki, miałeś rację. Na wersji trial jest wszystko ok. Tzn prawie wszystko, bo odometer pokazuje 0 km.... Samochód 100% pewny, chyba przytrafiła mi się wersja z wyłączonym odometrem ?
Pozostałe odczyty - ok.
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
na przerobionym kkl w alfie 147 jtd 8v 2006r powinno łączyc sie z ABS? ,bo cos mi nie chce , czwarty przełącznik na kabelku to wspomaganie jakie wspomaganie w FES nie widze takiej opcji czy moze mojego auta nie dotyczy?
Witam
panowie, nie mogę sie połączyć od jakiegoś czasu z modułem "Deska" czyli z modułem odpowiadającym za blue me,
wyskakuje komunikat ELM connection failed, oczywiście z ECU Łączy sie bez problemu,
macie jakieś pomysły?
Dziwny temat z tym "0". Odometr może pokazywać inną wartość niż ta na liczniku, czasem wynikać to może z jazdy na różnych rozmiarach "kapci". U mnie też nie pokazuje idealnie tego co na liczniku. Jaką masz wersję FESa. i co udało się ustalić w tym temacie?
Troszkę odkopię temat, czy ktoś z Was używa/posiada ELM bluetooth? Zależałoby mi na bezprzewodowej diagnozie FES-em, i chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle jest sens się tym interesować?