Ok. silnik rozgrzany , okolo 90C
![]()
Ok. silnik rozgrzany , okolo 90C
![]()
Hmm, a co myslisz o 4 wtrysku? Czy dobrze rozumuje, ze odchylki +- 1 sa wartosciami zbyt duzymi/malymi?
2t - Mixol - pomaga?
Mixola się nie wlewa, tylko półsyntetyczne oleje 2T, miedzy innymi polecany Orlen 2T Semisyntetic.
Ale olej 2T pomaga tylko na korekty +, z tego co wyczytałem na lejące wtryski nie pomoże.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Czyli jest dobrze, czy cos nie tak z ktorysm z wtryskow? Jesli tak to ktory?
Pozdrawiam
Witam Panowie! Dzis sprawdzilem korekty wtryskow no i jest lipaaa.. czemu na jednym cylindrze jest az tyle na plusie a na drugim az tak duzo na minusie?czy musze wymienic obydwa te wtryski? Tzn. 4 i 5 ? Wrzucam fotke z Fesa (robiona telefonem..wiem..zal..ale moj laptop zdechl i robilem szybko na lapku kolegi) Aha autko kaszle troche rano..nie zawsze oczywiscie. Czy skoro wtryski tak leja to autko nie bedzie trzymalo mocy tak?bo raz smiga jak na 200km przystalo a raz jak by miala 130km..Pozdrawiam!
Dodano po 2 minutes:
Aha i obecnie zalalem stp do czyszczenia wtryskow wiec nie wiem czy to ma wplyw?
Ostatnio edytowane przez Majkel2.4jtdm ; 19-07-2014 o 20:23 Powód: Dodano
Zacznij od naprawy kolektora wydechowego i wyrzucenia klap w kolektorze ssącym. Po tych zabiegach zerknij na korekty. Nie ma sensu ruszać wtrysków jak masz usterki w innych miejscach.