Tak jak mowisz sdero ale chcialem sprawdzić jakie beda korekty na zimnym po wymianie jednego najbardziej rozjechanego![]()
Tak jak mowisz sdero ale chcialem sprawdzić jakie beda korekty na zimnym po wymianie jednego najbardziej rozjechanego![]()
Powinno się sprawdzać na rozgrzanym ale jeśli po zbliżeniu się do 90stopni masz 0,50 to jest wszystko OK,życzył bym sobie takiej korektyOgólnie to zamontuje nowe wtryski i najlepszy wsadze do kompletu i wtedy zobaczę jak korekty wyjdą.Wsadze stary na pierwsze miejsce to zawsze bede mógł podmienić bez wyjmowania reszty
A skąd jesteś Dejon?Jak z okolic wawy to możesz podjechać i dam ci wtrysk jak coś ale troche sensu nie widze jak masz 0,50
Dejon ja bym tych wtryskiwaczy nie ruszał, chyba że silnik nierówno pracuje.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Wtryski wymienione.Silnik chodzi ciszej i kulturalniej.Przypisalem nowe kody wtryskow i wyczyscilem ustawienia zapamietane. 3cylindry prawie perfekt jeden ma 1.3 na plus i jeden 1.2 na minus ..chyba 3cyl ma 1.3 a czwarty 1.2 na minus (wczesniej 3,2 ma plus)ale jeszcze musxe zrobic troche km zeby sie ustawily,chyba. A co sie stanie jak podczas przypisania kodu wstawi sie literke inna? bo mam watpliwosci co do jednego wtryskutroche cyferki byly malo wyrazne tzn. e sumie tylko jedna cyferka.
Ostatnio edytowane przez Majkel2.4jtdm ; 04-05-2015 o 22:10
Wawa wawa majkeljak bedziesz mial jakies zapytania to spotkac sie bedzie mozna na pewno pogadac o problemach alf
wczesniej mialem jazdy z tymi korektami ale zle byly zakodowane ..czyli nie wazne czy zimny czy rozgrzany silnik bylo to samo dawa wtryski zawsze jeden na minus jeden na plus 1.46....ale jak sprawdzilem i zakodowalem tak jak ma byc to tak jak pisalem na zimnym od czasu do czasu plusik powyzej 1 i minusik tez..ale jak tem 90 to nawet dzisiaj specjalnie podłączyłem pod alfaobd i korekty pierwszy 0.06 drugi 0.34 trzeci minus .0.06 czwarty minus 0.34
takie tam
Silnik wszystko oki zima nawet przy minus 20 niebylo problemu zakrecil i zapalil...tylko tak sprawdzic chcialem czy jakas różnica by byla na zimnym
a i no jeden glosno sie odzywa z pod maski..ale mozliwe ze to moje spostrzeżenie ze cyka troche za glosno
wiec sie nie przejmuje
![]()
widze majkiel ze piszemy razem w tym samym czasiemiales robote na majówce
a jak myslisz co bedzie jak zle przepiszesz kody
tak jak u mnie
wiec sprawdź lepiej czy oki.jezeli wszystko zrobisz dobrze to po jakims czasie tak jak u mnie korekty sie wyrównają tak jak powinny byc
![]()
heh no piszemy w tym samym czasie xD Ja jestem z pod warszawy,okolice Radzymina i Wolomina.W sobote rano juz wyjezdzam do NL, jakbys mial czas to mozemy sie spotakac to porownamy silniki. Zobacze jutro jak zrobie trase i wtedy sprawdze korekty bo wlasnie na trzech cylindrach sie wyrownaly ale jeszcze na dwoch jest lipa.
Wiec jesteś prawie sąsiadja praga przy Wielenskim ...dawaj namiar na siebie będzie można sie dogadac co i jak
![]()
Oby tylko czasu mi nie zabrakło bo jeszcze wesele we Wrześniu i kupaaa latania przy tym xD Ogolnie odpaliłem autko rano no i ma kaszel,postaram się dziś przypisać jeszcze raz kod bo wydaje mi się,że jest błąd tym bardziej ,że rysa jest na kodzie w miejscu gdzie może być "5" lub "8" ciężko rozczytać. A co jeśli nie da sie rozczytać kodu?Można gzieś przypisać nowy itp?
totalnie nie rozumiem tych korekt,rozgrzałem dziś autko i zmieniłem kod na 3cim wtrysku. Korekty są dziwnie rozsypane bo :
1. 0,87
2. -0,64
3.0,98
4.-1,34
5. 0.12
Więc jeśli dodamy dodatnie i odejmiemy ujemne to wychodzi 0 .![]()