159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Na dłuższą metę jest to pewnie męczące, musiałbyś się zaopatrzyć w coś takiego jak kolega z tego forum http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...-000-mile.html.
Robi dokładnie to samo, tylko automatycznie.
W ogóle to auto kupiłem 2 lata temu. Myślałem, że jest filtr cząstek stałych bo wypalał mi ale pojechałem do mechanika w jakiejś sprawie a on ze filtra nie mam. Sprawdził puszkę. Już ktoś wyciął przed moim zakupem lecz w ecu nie wykasował. Teraz co miesiąc biorę laptopa i zeruje. Trochę to upierdliwe ale nie mam zamiaru ecu ruszać. Wczoraj robiłem korekty wtrysków - screnn na załączonym obrazie. Auto ma przebieg 200 tyś. Mam jeszcze pytanie, wiem ze to nie ten temat. Któregoś dnia chciałem otworzyć auto w pilota i nic. dopiero z grota daje się otworzyć. Zamyka i otwiera szyby tez z grota co może być przyczyną ? Bateria sprawdzana.
Ostatnio edytowane przez jarekw1985 ; 18-08-2015 o 08:08
A próbowałeś doczekać do zapchania 110%? Zastanawia mnie skąd on bierze te 60% zapchania? Wychodzi na to, że ECU to debil, który wyznacza wypalanie filtra na podstawie spalonego paliwa i przejechanych kilometrów.
te 60% to orientacyjne. raz mnie raz więcej. Ecu to debil. Racja. A może wiesz co z centralnym zamkiem pisałem post wyżej ?
Ile miesięcznie robisz kilometrów, że raz w miesiącu wystarczy wyzerować?
nie liczyłem. pewnie kolo 500 km.
Czyli wychodzi na to, że ECU po ok 1000km i tak wypala profilaktycznie filtr.