A jaka jest ta korekta na 2 ? No i pozostałe korekty
Swoją drogą pojęcie "cykanie" jest dość względne. Dla jednego jest to stukanie wtrysku, a dla drugiego wydmuchany ładunek z cylindra.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Co do mojego tematu i wtrysku numer 4. Wrzucam jeszcze poglądowe wideo. Wydaje mi się, że najbardziej słyszalne ,,cykanie" jest właśnie przy 4 i 5. Wtrysk cylinder? @sdero myślisz, że to faktycznie może być ta podkładka?
I czy taka jedna mała podkładka może powodować tak zwiększone korekty?
https://youtu.be/VRQJz8kr70A
pozdro!
Jak nie masz smoły wokół gniazda to podkładka jest ok.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Mała podkładka, a duży problem. Nieszczelność na wtrysku powoduje utratę ciśnienia cylindra, a to wymusza korektę. Ja miałem korektę +5 i lekko pocący się przewód zasilający wtrysk. Po dokręceniu korekta spadła do +2
Witam ponownie.Dziś zamieniłem wtrysk 1 z 2 no i korekty to :
na luzie :
Korekce paliva 1. vál.: 0,06 mm³/w
Korekce paliva 2. vál.: -0,93 mm³/w
Korekce paliva 3. vál.: 0,50 mm³/w
Korekce paliva 4. vál.: -0,27 mm³/w
Korekce paliva 5. vál.: 0,63 mm³/w
pod obciążeniem podczas przyspieszania
Korekce paliva 1. vál.: -2,82 mm³/w
Korekce paliva 2. vál.: -2,06 mm³/w
Korekce paliva 3. vál.: 1,47 mm³/w
Korekce paliva 4. vál.: 0,76 mm³/w
Korekce paliva 5. vál.: 2,72 mm³/w
Korekty swiezo po włożeniu wtrysków więc troche rozjechane. Ale i tak widać,że ten zamieniony wtrysk wali na -3 czyli jest do roboty mimo sprawdzenia. Ale martwi mnie sytuacja z pierwszym cylindrem bo po zamianie korekta została w cylindrze :/ Jakieś sugestie?Jakies 6miesiecy temu robili mi test sprezania i wyszedł ok..No i to co mnie wkurza to to,że podczas ruszania do 2tys jest ten takie specyficzne dieslowskie "chrapnięcie" a potem od 2tys mruczy cichutkoo. To normalne w tych silnikach?bo wydaje mi sie ,ze jak ją kupilem to inaczej pracowała :/Juz mam dosc tego auta albo jestem za bardzo czepialski :/ W koncu to silnik CR i powinien trzymać jakąś kulture pracy :/
No ale w czym masz problem?
Chodzi nierówno?
Jest mułem na dole?
Kopci?
Pali więcej niż moje 3 litrowe BMW?
Jeśli tylko chodzi jak traktor...to Cię zmartwię bo tak ma być. Chcesz aksamitu to musisz kupić min 6 cyl benzynowych....tylko, że 13 litów w mieście . Taki szczegół.
Są traktory i Traktory. Na nowych wtryskiwaczach jtdm, nawet 1.9, chodzi całkiem gładko. Oczywiście jak na dizla.
Popatrz na korekty to bedziesz wiedzial,gdzie mam problem.Wiem,ze nie bedzie chodzil jak twoje bmw bo kolega tez ma 3.0 bmw i chodzi pieknie tyle,ze moja 159 je objezdza.Taki szczegol. Pozatym jestem idealista i jesli widze,slysze ze cos jest nie tak to staram sie to ogarnac.a pamietam jak silnik pracowal jak kupilem autko dlatego tym bardziej mnie to nurtuje.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Za dwa tyg zrobie klapy i ten jeden wtrysk to zobacze jak bdzie pracowal.No i jeszcze raz sprawdze cisnienie na cylindrach.Jesli to nie pomoze to kupuje Bmw.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka