A tak w ogóle. To co waszym zdaniem jest lepsze do zalania na przeczyszczenie. LM Diesiel Spulung Czy STP? Wyjeździłem jeden bak na LM i korekty wyraźnie się poprawiły. Zalał bym jeszcze raz przed wiosną i nie wiem czy tym razem nie zalać STP.
A tak w ogóle. To co waszym zdaniem jest lepsze do zalania na przeczyszczenie. LM Diesiel Spulung Czy STP? Wyjeździłem jeden bak na LM i korekty wyraźnie się poprawiły. Zalał bym jeszcze raz przed wiosną i nie wiem czy tym razem nie zalać STP.
Archoil AR6400-D lub AR6400-CR.
Suma korekt ZAWSZE jest równa 0. Inną sprawą jest to co w danej chwili pokazuje MES/FES (opóźnienie transmisji szeregowej).
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Mam dziwny problem. Odkąd kupiłem auto korekta na pierwszym wtrysku odbiega od normy. Jest to o tyle dziwne, że korekta jest stale na + ale jej wartość mocno się waha. Sprawdzam korekty po dłuższej jeździe na nagrzanym silniku i po wyłączeniu wszystkich odbiorników. Zazwyczaj korekta pierwszego wtrysku oscyluje w granicach +0,8 do +1,4 ale zdarzało się, że było +0,3 ale i +1,7. Silnik nie pracuje idealnie równo ale ciężko też mieć większe zastrzeżenia. Po włączeniu odbiorników prądu (radio, nawiew) silnik zaczyna wyraźnie gorzej pracować, obroty minimalnie spadają i korekta wzrasta czasem ponad +2.
Podobnie zdarza się gdy dojeżdżam do świateł, puszczam gaz i przed samym zatrzymaniem auta obroty spadają minimalnie poniżej właściwych dla biegu jałowego, następuje delikatne zatrzęsienie silnikiem i po chwili obroty się podnoszą i praca silnika się stabilizuje.
Po wciśnięciu gazu i podniesieniu obrotów korekta na tym wtrysku spada aż przenosi się na ujemne wartości np. -0,5.
Pozostałe wtryski korygują ten jeden mniejszymi wartościami.
Auto ma usunięte klapy wirowe. EGR sprawny.
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Kończę właśnie bak z dodatkiem preparatu do czyszczenia wtryskiwaczy Liqui Moly ale nie widać jakiejś wielkiej poprawy. Najbardziej mnie intryguje ten rozrzut w wartościach.
Ostatnio edytowane przez jarzon ; 17-02-2016 o 23:02
Skontroluj tą sprawność EGR. Dla pewności załóż pełną zaślepkę i pojeździj.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Może ktoś podać stronę gdzie mozna wrzucić odczyt z logowania auta,by był czytelny
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Ostatnio edytowane przez maly_777 ; 25-02-2016 o 15:06
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
pomyłka do usunięcia