Jeszcze nic nie dolewałem
Jeszcze nic nie dolewałem
Moje korekty na wolnym to ok +1.2 na czwartym cylindrze. Reszta go koryguje tak, że na 1 i 2 jest max -0.15, natomiast trzeci koryguje tak, aby wychodziło zero.
Czy nowe wtyczki wtryskiwaczy można po prostu przylutować?
W sensie, że przeciąć kabel i wlutować takie o końcówki jak z linka:
http://allegro.pl/wtyk-kostka-obudow...181920235.html
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witam, również pozwolę sobie podrzucić moje korekty w celu weryfikacji. Pacjent AR 159 2.0 jtdm, bez klap, egr off, dpf on, + chip.
Opis logowania: 0-66s -> auto na luzie ze wszystkimi odbiornikami wyłączonymi, silnik rozgrzany do 90st, po przejechaniu ok 50km; 66-277s -> normalna jazda w trasie; 278-330s -> 3,4,5 bieg z gazem w podłodze; 331s -> puszczam gaz na 5 biegu, po czym kontynuuję normalna jazdę; 510-540s -> próba pod obciążeniem na 3 biegu z zaciągniętym ręcznym; 630s -> zjazd na parking.
Dodam że autko po odpaleniu na zimnym silniku ma korekty w okolicy 1cyl. 0,14; 2cyl. -0,33; 3cyl. 1,30; 4cyl -1,11. Osobiście postawiłbym na wymianę końcówki na 3 cylindrze, choć minusowa korekta (-2,39) na 4cyl jeszcze bardziej mi się nie podoba. Czyżby korygowała 3cyl? Eksperci pomóżcie![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Eksperci online? Tacy nie istnieją
Nie ma co strzelać wytargaj dwa i weź do sprawdzenia do zaufanego warsztatu od wtrysków. Ja wymieniłem w ciemno końcówkę tego, który miał najwięcej na plusie i tylko niepotrzebnie wydałem 2stówki na końcówkę.Osobiście postawiłbym na wymianę końcówki na 3 cylindrze, choć minusowa korekta (-2,39) na 4cyl jeszcze bardziej mi się nie podoba. Czyżby korygowała 3cyl?
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 01-06-2016 o 17:24
Najniższa minusowa wartość pokazała sie w okolicach 2000-2400rpm, przy normalnej jeździe. Czasami autko potrafi mi drgać w tym przedziale obrotów, przy stałej prędkości lub przy schodzeniu w wyższych obrotów. Lubi też szarpnąć przy przyśpieszaniu w tym zakresie obrotów.
- - - Updated - - -
Ja Kolego Pływak jestem kompletnym laikiem mechanicznym. Po lekturze całego tego wątku zaczynam powolutku odnajdywać się w temacie, natomiast i tak wole się oprzeć na Waszym doświadczeniu w boju niż na swoim zgadywaniu![]()
Mam pytanie o to jak sprawdzić korekty bo podłączam Multiecuscan i niestety po zaznaczeniu korekt nie pojawiają się żadne dane ciągle są same zera, inne parametry można sprawdzić normalnie. ktoś wie dlaczego tak się u mnie dzieje?
Pytanie jak to robisz. Bo sprawdzałeś na odpalonym silniku?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON